20 oktober 2015

iOS 9Kleine wijzigingen in iOS 9 (#3)

Logo voor iOS 9

Nieuwe pop-up bij markeren

Spannend is het misschien niet, maar wel opvallend. Het 'vergrootglas' in iOS is verandert in iOS 9, voorheen kreeg je een soort van cirkel bij het markeren, nu is het een strakke rechthoek met afgeronde hoeken.

De pop-up krijg je wanneer je tikt op een woord in de tekst en je vinger op het scherm houdt. Door hem te bewegen kun je de markering verplaatsen, het vergrootglas helpt je hierbij.

Vergrootglas iOS 9

Zoeken in berichten

Zoeken in berichten (iMessage) is niet nieuw in iOS 9, de manier van zoeken wel. Zo kun je nu zoeken naar een bepaald bericht, door op het zoek resultaat te tikken werd in voorgaande versies het gesprek geopend. Daarna moest je handmatig opzoek gaan naar het bericht, wanneer je in iOS 9 op een zoekresultaat tikt wordt deze geopend en automatisch het gevonden bericht getoond.

Lees ook: Een groepsgesprek starten, naam wijzigen en contacten toevoegen in iOS

Geen app store suggesties

Sinds iOS 8 is handoff in het leven geroepen, voorheen kreeg je suggesties uit de App Store wanneer een bepaalde app vaak gebruikt werd bij een locatie. Wie ging winkelen in de IKEA kreeg als suggestie op het toegangsscherm voor de IKEA app, dit is veranderd in iOS 9. Nu krijg je alleen suggesties van apps die aanwezig zijn op je iPhone, App Store suggesties krijg je nu niet meer. Dit kun je beheren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Handoff en appsuggesties.

handoff appstore iOS 9

Trefwoorden in iOS

De trefwoorden zijn niet verdwenen in iOS 9, maar de benaming wel. Voortaan heten de trefwoorden 'Tekstvervanging' en de naam zegt het zelf, aan de hand van een bepaald trefwoord kun je een woord of zin toevoegen of vervangen. Tekstvervanging vind je terug via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Tekstvervanging.

Lees ook: Gebruikmaken van trefwoorden (tekstvervanging) in iOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!