7 december 2015

El CapitanKleine wijzigingen in OS X El Capitan (#3)

Logo van OS X El Capitan tips

Mission Control
Mission Control in OS X is grondig opgepoetst, zo is het overzichtelijker geworden en wordt alles keurig gegroepeerd. Je zal het vast al hebben opgemerkt dat de miniaturen in de balk bovenaan zijn verdwenen, deze kun je bekijken door je muisaanwijzer te plaatsen in de balk.

Ook heeft Apple afscheid genomen van de wazige achtergrond, voorheen werd je bureaublad wazig als achtergrond gebruikt. Dit is nu niet meer het geval en wordt de afbeelding van je bureaublad als achtergrond gebruikt.

mission control vernieuwd

Vorige pagina in Safari
Een kleine en haast onopvallende wijziging in Safari is het donkere effect bij het raadplegen van een vorige pagina. Wanneer je met een veegbeweging (twee vingers naar rechts op het trackpad of muis) de vorige webpagina in Safari raadpleegt zal je merken dat er geen donker effect meer wordt toegepast op de vorige pagina, dit is nu lichtgrijs.

Herinneringenlijst verwijderen
Vanaf OS X El Capitan wordt het nog eenvoudiger om een lijst in Herinneringen te verwijderen. Dit kun je uiteraard doen door met een secundaire klik te klikken op de lijst om vervolgens in het context-menu de optie 'Verwijder' te kiezen. Maar het kan eenvoudiger, plaats de muisaanwijzer op de lijst in de kolom en veeg met twee vingers naar links op je trackpad. Vervolgens kun je de optie 'Verwijder' kiezen of doorvegen om hem te verwijderen.

herinneringenlijst verwijderen

Stil klikken op een Force Touch Trackpad
Wie in het bezit is van een MacBook met Force Touch Trackpad of een losse Magic Trackpad heeft vast gemerkt dat deze een klik geluid maakt, dit kun je uitschakelen vanaf OS X El Capitan. Ga hiervoor naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Trackpad ▸ Aanwijzen en klikken ▸ Schakel hier 'Stil klikken' in.

Lees ook: Wis geschiedenis in Safari en behoud websitegegevensReacties


 • wim

  19 januari 2016 om 21:56

  Hoe kan het dat na update el cappitan spontaan imovie programma is verdwenen

 • Wesley Fabry

  20 januari 2016 om 8:29

  @wim dat kan niet de bedoeling zijn, even zoeken met spotlight (vergrootglas in je menubalk) of opnieuw downloaden via de Mac App Store via het tabblad ‘aankopen’.

 • Karin

  28 januari 2016 om 9:27

  Als ik een document maak en ik wil foto’s toevoegen, zijn alle foto’s die ik zie die van Photo Booth. Terwijl ik alle foto’s in het programma Foto’s heb staan en die wordt gedeeld in de iCloud?

  Please help!

 • Bert-Jan

  31 mei 2016 om 14:45

  In CS5 kon ik in InDesign/Photoshp/Illustrator het venster, als ik een bestand wil openen, op een fullscreen formaat zettem door op het groene bolletje te klikken, maar……. wat is er nu gebeurd, in dezelfde programma’s in de CC-versie, keert het iedere keer terug ik een heel erg klein formaat en in kolomweergave, dit ervaar ik als zeer vervelend.

  Iemand een oplossing hiervoor?

Een reactie toevoegen: