18 december 2014

Last-minute kerstcadeau: Nifty MiniDrive, breid het geheugen van je Mac stijlvol uit

Wie tegenwoordig een Macbook Air of MacBook Pro Retina aanschaft heeft te maken met SSD-opslag. Dit is uiteraard vele male beter dan de ‘ouderwetse’ harde schijf, want je gegevens zijn vrijwel altijd snel beschikbaar en de opslag zal minder snel stuk gaan omdat een SSD-schijf geen draaiende onderdelen bevat.

Helaas heeft het ook één nadeel, SDD-opslag is vrij duur en daarom biedt Apple maar standaard 128GB, 256GB en 512GB opslag aan. Wanneer je dit net iets te weinig vind kun je kiezen voor een externe harde schijf waar je bijvoorbeeld je muziek en andere bestanden op plaatst. Dit heeft dan weer als nadeel dat je steeds deze schijf bij de hand moet hebben.

Voor al deze problemen is er nu de oplossing, met behulp van de Nifty MiniDrive kun je het SD-kaart slot van je MacBook optimaal gebruiken. De Nifty MiniDrive is een adapter voor Micro SD-kaartjes die perfect in een MacBook past. Op deze manier kun je op een goedkopere manier de opslag van je Mac uitbreiden en heb je altijd je externe harde schijf bij de hand. Omdat de Nifty MiniDrive perfect in de SD-sleuf past en niet uitsteekt heb je ook totaal geen hinder van de MiniDrive.

nifty-drive1

Wij hebben de Nifty MiniDrive getest en zijn erg tevreden over het product en zijn voordelen. Zelf gebruiken we de MiniDrive als harde schijf voor OS X beta’s (deze Zomer nog voor OS X Yosemite). Dit werkt prima, maar uiteraard kun je deze MiniDrive ook voor andere doeleinde gebruiken zoals de opslag van muziek, documenten, en bibliotheken. Uiteraard moeten we toegeven dat op gebied van snelheid de Nifty MiniDrive niet kan tippen aan die van de ingebouwde SSD-schijf. Je kunt de snelheid vergelijken met een betere USB stick. Hierdoor is de Nifty MiniDrive perfect voor het opslaan van (grote) bestanden waaronder je muziek- of fotobilbliotheek.

niftyosxyose

De Nifty MiniDrive is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor slechts €34,95 en dient gekocht te worden per Mac Model. Dit omdat de SD-sleuf van een MacBook Pro Retina net iets anders is dan die van de MacBook Air. Standaard wordt de Nifty MiniDrive geleverd met een Micro SD-kaartje van 4GB, uiteraard kun je deze zelf uitbreiden. Meer informatie over de modellen vind je hier.

nifty-drive2

Zo zijn er tegenwoordig al voor een kleine 40 euro 64GB Micro SD-kaartjes beschikbaar. Sinds kort zijn er ook al 128GB Micro SD-kaartjes te koop, deze kosten ongeveer €120, maar hiervan zal de prijs het komende jaar nog wel van dalen.
Klik hier om de Nifty MiniDrive te bekijken en aan te schaffen via de Online Apple Store of klik hier om hem aan te schaffen via andere webwinkels.Reacties


 • Henk

  18 december 2014 om 12:55

  Maak sinds juni dit jaar gebruik van dit apparaatje en kan hem absoluut aanbevelen aan mensen. Gebruik hem voor alle bestanden.

 • Coen

  18 december 2014 om 13:03

  Helaas. Mijn 11″ Macbook Air heeft geen SD-sleuf. Ik heb daarom voor een 240 gb interne SSD van OWC gekozen.

 • Wim

  21 december 2014 om 10:53

  Ik heb gekozen voor een macbook pro 15′ met 1TB SSD. Te bestellen via de apple website. opslag lijkt voor mij op dit moment geen enkel probleem.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!