21 januari 2012

10.7Lion: Bestanden samenvoegen in Finder

In Mac OS X 10.7 Lion is het mogelijk om de inhoud van twee mappen samen te voegen. Een functie die in sommige gevallen heel erg handig kan zijn. De werking van de deze functie heeft Apple echter goed verstopt, het geheim zit hem in de option⌥ toets.

Wanneer je twee mappen met dezelfde naam in één van de onderliggende mappen sleept krijg je een melding dat er al een onderdeel met dezelfde benaming aanwezig is in de map. Je krijgt hierbij de keuze om de actie te stoppen of de huidige map te vervangen met de map die je in de map sleept.

Door gebruik te maken van option⌥ toets bij het slepen van de map naar één van de onderliggende mappen krijg je de mogelijkheid om de mappen samen te voegen. Tevens wordt aangegeven of de twee mappen unieke onderdelen bevatten.

Gebruik 'Voeg samen' om de twee mappen samen te voegen, hierbij worden alleen de ontbrekende bestanden in de bestemmingsmap toegevoegd. Kies je voor 'Vervang alles' dan zal de complete inhoud worden gekopieerd naar de bestemmingsmap.

Screencast:Reacties


 • ruben

  21 januari 2012 om 10:24

  very nice! vaak nodig gehad, maar werd gefrustreerd door het ontbreken van een samenvoegfunctie ;) tx!!

 • syltheboy

  21 januari 2012 om 11:06

  Dat is een handige tip, want ik zit hier ook vaak af en toe mee te stoeien. Kun je die mogelijkheden ook standaard activeren, zonder dat er de option⌥ toets aan te pas komt?

 • Quakie

  21 januari 2012 om 12:54

  Echt een super goede tip!

 • Annie

  21 januari 2012 om 23:59

  Alweer een geweldige tip! Ik maak er dan ook dankbaar gebruik van.
  Dankjewel!!

 • Sebastiaan

  5 oktober 2017 om 12:26

  Functie lijkt weer verdwenen te zijn (High Sierra)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!