21 januari 2012

iBooks Author installeren onder Mac OS X 10.6 Snow Leopard

Donderdag presenteerde Apple op een educatief event in New York verschillende nieuwe applicaties waaronder iBooks Author. Na enkele minuten dat iBooks Author in de Mac app store stond gingen er al veel vragen rond waarom het niet was te installeren op Mac OS X Snow Leopard. Omdat Apple zich nu compleet richt op OS X Lion 10.7 zullen ze uiteraard ook nog alleen maar hun nieuwe software geschikt maken voor OS X Lion.

Gelukkig (voor Mac OS X Snow Leopard gebruikers) is het via een paar stappen te omzeilen en kun je iBooks Author gewoon in Mac OS X Snow Leopard 10.6 gebruiken. Volg hiervoor de volgende stappen:

Let op! Gebruik deze procedure alleen als je weet waarmee je bezig bent! Verkeerd gebruik van de onderstaande procedure kan leiden tot een complete herinstallatie van je Mac!

1. Update ( ▸ Software-update…) iTunes naar 10.5.3.

2. Open Finder en selecteer aan de linkerkant je harddisk (Macintosh HD) en ga dan naar de map System ▸ Library ▸ CoreServices. Ga op zoek naar het bestand 'SystemVersion.plist' maak hiervan een kopie, plaats deze op je bureaublad. Maak eventueel nog een extra back-up van het bestand!

3. Open het gekopieerde bestand en verander de twee onderste <string>10.6.8</string> in <string>10.7.2</string> en sla het bestand op. Als je een andere Mac OS X Snow leopard versie hebt moet je die versie gebruiken.

4. Kopieer het bestand dat je hebt aangepast en plak het in de map uit stap 2. Er verschijnt nu een melding, klik op 'Vervang' en geef vervolgens je wachtwoord in om de kopieer actie te bevestigen.

5. Ga naar de Mac App Store en download en installeer iBook Author. Let op! Na installatie moet je iBook Author NIET openen. Je moet daarna de Mac App Store sluiten!

6. Ga weer terug naar het SystemVersion.plist bestand en past dit weer aan van <string>10.7.2</string> naar <string>10.6.8</string>.

7. Ga naar de programma map en zoek iBooks Author en klik er met de secundaire muisklik op. Klik vervolgens op 'Toon pakketinhoud'. Ga naar de Content map en klik vervolgens dubbel op het bestandje Info.plist.

8. Zoek naar 10.7.2 en verander dit naar je huidige Mac OS X Snow Leopard versie, bijvoorbeeld 10.6.8. Sla het bestand op.

Nu kun je gebruik maken van iBooks Author op Mac OS X Snow Leopard. Wanneer het alsnog niet werkt klik je in iBooks Author op Archief ▸ Nieuw.Reacties


 • Carlo

  21 januari 2012 om 18:34

  Bedankt voor de tip het werkt perfect, alleen het Dock icon bevat een verbodsbord teken, is dat ook op te lossen?

 • Eddu

  22 januari 2012 om 0:53

  Super truuk. Werkt!
  Inderdaad een “verkeersbordje”. Heb je geen last van.

 • Eddu

  22 januari 2012 om 1:42

  Heb even een boekje aangemaakt. Het verkeersbord was toen weg uit het icoon in de dock. Btw, de keynote presentatie in de event bevat ook een stuk how-to instructie. Kijk er maar eens naar.

 • vraag

  20 april 2012 om 7:48

  Werkt dit met bijv. Xcode Alvast bedankt voor de reacties

 • moon

  22 april 2012 om 0:48

  Werkt maar heb wel elk Info.plist. bestandje veranderd in 10.6.8, waar telkens tussen de string ???? stond heb ik deze aangepast. Deze bestandjes waren telkens te vinden in Framwork – dan map aan klikken zoeken naar Info.plist. dan deze vervolgens aanpassen. Dit zo elke map tot ik heel framwork was door geploegd. Uiteindelijk werkte het.

 • ton

  21 mei 2014 om 14:08

  huidige ibooks author v apple store vraagt om 10.7.4 dit geprobeerd aan te passen, maar app store blijft melden dat ik geen 10.7.4 os heb. is dit ook op te lossen ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!