5 maart 2012

10.7Mac OS X Lion: Dashboard weergeven

Sinds Mac OS X Lion 10.7 is de lay-out van het Dashboard veranderd. In de voorgaande versies was het Dashboard een aparte applicatie die die met een 'overlay' effect op scherm verscheen. Sinds Lion is Dashboard onderdeel geworden van Mission Control en verschijnt deze als een Space, waardoor je snel met de vele multitouch bewegingen per ongeluk in het Dashboard komt. Echt storend is dit niet, maar het kan vaak erg onpraktisch zijn.

Via een kleine aanpassing in de systeemvoorkeuren van Mission Control kun je eenvoudig het Dashboard weer in overlay versie terugzetten, hierdoor verschijnt Dashboard weer direct op het scherm.

Om dit in te stellen ga je naar de systeemvoorkeuren. Deze open je via  ▸ Systeemvoorkeuren

Selecteer 'Mission Control' en schakel 'Toon Dashboard als een space' uit.

Standaard kun je Dashboard activeren door de toetscombinatie fn + F12 te gebruiken als je beschikt over een Lion-toetsenbord. De voorgaande toetsenborden kunnen gebruik maken van de F4 toets.

De mogelijkheid bestaat om de toetscombinatie aan te passen, dit doe je in bovenstaand menu. Onderaan bij 'Toon Dashboard' kun je de gewenste functietoets kiezen. Door de Shift-, Command-, Control- of Optiontoets ingedrukt te houden kun je de toetscombinatie uitbreiden, bijvoorbeeld: fn + cmd⌘ + F12.

Screencast:Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!