5 maart 2012

10.7Sneller switchen tussen verschillende bureaubladen

Met behulp van Mission Control in Mac OS X 10.7 Lion kun je meerdere 'virtuele'-bureaubladen aanmaken en hieraan applicaties en/of vensters toewijzen. Wanneer je een venster wilt verplaatsen naar een ander bureaublad dan kun je dit doen door het venster naar het aangrenzende bureaublad te slepen.

Als je gebruik maakt van meerdere bureaubladen dan kun je een venster naar een aangrenzend bureaublad verplaatsen via de linker- of rechterzijde van het scherm. Om te voorkomen dat je per ongeluk een venster verplaatst is er een vertragingstijd ingebouwd door Apple. Standaard staat deze ingesteld op 0.75 seconden. Met behulp van OS X Terminal is het mogelijk om de vertraging aan te passen en zodoende het verplaatsen van de vensters tussen bureaubladen iets vloeiender te maken.

De vertragingstijd kun je instellen tussen de 0.1 en 0.75 Seconden of natuurlijk nog langer maar dat zal in de meeste gevallen niet gewenst zijn. Open een OS X Terminal sessie en typ het commando om de vertraging in te stellen op één tiende van een seconde.

defaults write com.apple.dock workspaces-edge-delay -float 0.1

Om de wijziging in Spaces actief te maken dien je de OS X Dock te herstarten (Mission Control en de bureabladen worden aangestuurd door de OS X Dock).

killall Dock

Na het uitvoeren van de bovenstaande commando's zal je merken dat er bijna direct wordt geswitched naar de aangrenzende Spaces.

Je kunt de standaard vertragingstijd weer instellen met behulp van commando:

defaults write com.apple.dock workspaces-edge-delay -float 0.75

Screencast:Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!