30 april 2014

MacBook Pro Retina: Meer werkruimte in geschaalde weergave

macbook pro retinaDe MacBook Pro Retina is het pareltje van Apple onder de MacBooks, met het haarscherpe retina scherm en de super snelle processor is de MacBook fantastisch in gebruik. Door het retina-scherm wordt iedere pixel optimaal benut en heb je altijd (mits applicaties en websites dit ondersteunen) super beeldkwaliteit.

De resolutie van het retina-scherm wordt standaard bepaald door Apple en is 2560x1600 pixels, hierdoor worden vensters en tekst vergeleken met het scherm groot weergegeven. Op zich is dit niet nodig want het scherm is zo scherp dat de content die erop wordt weergegeven kleiner kunnen worden weergegeven. Je kan ervoor kiezen om het beeldscherm geschaald weer te geven. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik op ‘Beeldschermen’
• Open het tabblad ‘Beeldscherm’

geschaald

Activeer vervolgens bij ‘Resolutie’ de optie ‘Geschaald' en kies vervolgens uit de twee meest rechtse schaalmodellen. Deze zorgen ervoor dat je meer ruimte beschikbaar komt op het scherm. Hierdoor kun je meerdere vensters en applicaties naast elkaar plaatsen en kan je dus meer kwijt op je scherm. Omdat het scherm van de MacBook Pro Retina haarscherp is heb je nauwelijks last van de ‘verkleinde’ weergave omdat deze nog zeer goed te lezen is.

Meer over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


  • Metin

    2 mei 2014 om 13:06

    Da’s toevallig, sinds ik een maandje mijn 15″inch heb, ging ik even experimenteren met de resolutie en ik kwam op hetzelfde uit.
    Nu nog even zoeken naar een oplossing voor mijn smartTV, daar ziet alles erg klein uit als ik hem via de HDMI connect. Komt nog wel een keer. :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!