2 januari 2013

Niet Apple toetsenborden gebruiken op een Mac

Het is mogelijk om een niet Apple (USB) toetsenbord te gebruiken op je Mac, een combinatie die je vaak ziet terugkomen bij Mac Mini gebruikers.

Wanneer je een standaard PC toetsenbord gebruikt dan heb je de mogelijkheid om de speciale toetsen zoals control, option en command te mappen naar specifieke toetsen op het generieke toetsenbord. Zo kun je bijvoorbeeld de Windows toets instellen als cmd⌘ toets (standaard wordt dit de option⌥ toets).

Je kunt de toetsenbord moppings aanpassen via:

 ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ Toestenbord ▸ optie: Speciale toetsen.

Via deze voorkeuren kun je de caps lock, control, option en command koppelen aan de gewenste toetsen op je PC toetsenbord. Selecteer het toetsenbord bovenin het venster en pas de toetscombinaties naar eigen wens aan. De wijzigingen zijn per direct actief.

Meer tips over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


 • Gilbert Creemers

  2 januari 2013 om 12:33

  Hmm, bij mij is het zo dat bij elk aangesloten Windows toetsenbord, de windows toets command word, de control toets de control toets word en de alt toets de option toets. En ik heb nooit die instellingen veranderd…

 • Frank

  2 januari 2013 om 12:45

  Bij mij ook.

 • Willem Jan

  24 december 2015 om 9:58

  Dankje wel!
  Ik wou al een windows toetsenbord kopen! (Sharkoon Skiller) Ik las op een engelse website dat je geen Windows toetsenbord kon gebruiken!
  Ik raakte in de stress! :(
  Maar toen las ik dit en werd weer gerustgesteld!
  Danku!
  Mvg
  Willem Jan

 • Patrick

  5 maart 2017 om 19:37

  Het eco systeem van Apple laat het gebruik van een PC extern keyboard niet toe. Er zijn steeds combinaties die niet werken zoals de AltGr {} combinatie die iets helemaal anders geeft. Men “verplicht” je om Apple spullen te komen door deze manier van support (of beter non-support)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!