1 januari 2013

ScreencastFinder: De gecombineerde grootte van meerdere bestanden bekijken

Door een bestand te selecteren in de Finder kun je met behulp van cmd⌘ + i de details zoals de grootte van een bestand of map bekijken. Wanneer je meerdere bestanden of mappen selecteert en wederom gebruik maakt van cmd⌘ + i dan zal er per bestand of map een nieuwe info venster worden geopend.

Het is echter ook mogelijk om de gecombineerde grootte van meerdere bestanden of mappen te bekijken, je dient dan de option⌥ toets toe te voegen aan de toetscombinatie. Selecteer meerdere bestanden en/of mappen, gebruik cmd⌘ + option⌥ + i om de gecombineerde grootte te tonen in slechts één info venster.

Wanneer het gecombineerde info venster is geopend kun je eventueel de selectie van de bestanden en/of mappen aanpassen met behulp van de cmd⌘ toets. De gecombineerde grootte wordt hierbij dynamisch aangepast. Een erg handige optie als je bestanden op een volume (DVD/CD) met beperkte schrijfruimte wilt plaatsen.

Screencast:

Meer tips over Finder kun je hier terugvinden.

Geupdate artikelReacties


 • Niels

  1 januari 2013 om 12:41

  Bedankt voor de tip!

  Ik gebruik dit zo vaak, nooit geweten dat dit ook kan. Ga zo door!

 • Chuck

  5 januari 2013 om 16:58

  En om nog meer misklikken over te slaan kun je gewoon de drie bestanden selecteren en dan kiezen voor [cmd] + [alt] + [i].

Een reactie toevoegen: