4 februari 2013

OS X: Snelle en handige toetscombinaties voor Finder

De meest gebruikte applicatie op de Mac is Finder, vanuit hier kun je snel programma's, harddisks, bestanden, mappen, foto's, etc raadplegen. Dankzij onderstaande toetscombinaties kun je meer uit Finder halen en zal het gebruik van Finder soepeler verlopen.

Standaard ontbreekt in OS X de statusblak onderin het venster, deze geeft je informatie over het aantal geselecteerde bestanden en de nog beschikbare ruimte op je harddisk. Je kunt de statusbalk weer activeren door de toetscombinatie cmd⌘ + / te gebruiken.

Met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + S kun je de navigatiekolom verbergen/tonen tijdens het gebruik van Finder.

Finder-toets-11

Het is al enige tijd niet meer mogelijk om met behulp van een knop snel de knoppenbalk in Finder te verbergen. Dit wil niet zeggen dat het niet meer mogelijk is om de knoppenbalk te verbergen. Gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + T om de knoppenbalk en navigatiekolom te verbergen/tonen.

Finder-toets-2

Helaas bestaat er geen mogelijkheid om met een toetscombinatie de padbalk te tonen of te verbergen in Finder. Met deze optie krijg je onderin het Finder venster het volledige pad naar een map of bestand te zien. Hierbij kun je op iedere willekeurige locatie in het pad klikken om onmiddellijk naar de desbetreffende map te gaan.

Je dient het padbalk te activeren via het Finder menu ▸ Weergave ▸ optie: Toon padbalk.

Wanneer je vaak wilt switchen tussen de bovenstaande functies dan kunnen de toetscombinaties handig zijn, wanneer je de functie zelden gebruikt kun je natuurlijk ook altijd gebruik maken van de weergave-opties.

Meer tips over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!