27 november 2013

Mavericks10.9: Verschillende manieren om mappen te openen in een tabblad

finder icon retinaIn voorgaande versies van OS X ging in vele gevallen het overzicht verloren wanneer je geruime tijd met Finder aan het werken was en het bureaublad overspoeld werd met Finder vensters.

Dit is nu verleden tijd dankzij de tabblad-funcitie in Finder, zo kun je eenvoudig allerlei mappen openen in één Finder venster. Een tabblad kan aangemaakt worden met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + T, archief ▸ nieuw tabblad of door simpelweg een map te openen (deze wordt standaard geopend in een nieuw tabblad).

Toch is er nog een mogelijkheid om een map te openen in een nieuw tabblad, hiervoor dient wel de tabblad-balk geactiveerd te zijn. Deze wordt automatisch getoond wanneer je twee of meerdere tabbladen actief hebt of wanneer deze permanent getoond wordt. Dit doe je via Finder ▸ Weergave ▸ Toon tabbladbalk.

tabbladopenen

Wanneer de tabblad-balk actief is zie je dat er rechts een plus-icon verschijn, wanneer je hierop klikt kun je een nieuw tabblad openen. Via deze knop kun je nog een andere functie toepassen. Zo kun je een folder slepen naar dit plus-icon en op het moment dat je ‘los’ laat zal de folder worden geopend in een nieuw tabblad.

Dit is handig wanneer je ervoor gekozen hebt om een map met dubbelklik functie te openen in een nieuw venster. Deze kun je aanpassen via Finder ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ deactiveer de optie ‘Open mappen in tabbladen, niet in venster’.

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!