28 november 2013

iOS 7iOS 7: Een nieuwe manier om het kompas te kalibreren

kompas logo 7 retinaJe herinnert het je vast en zeker nog wel hoe je in iOS 6 en eerder het kompas diende te kalibreren. Vele iPhones zijn gesneuveld terwijl ze de bewuste acht-beweging hebben gemaakt om überhaupt het noorden te kunnen aanwijzen. In iOS 7 heeft Apple deze gelukkig aangepast en maakt iOS 7 nu gebruik van een slimmere kalibratie.

Wanneer je nu het kompas, kaarten of andere applicaties die gebruik maken van het kompas wilt gebruiken kan het voorvallen dat je eerst je toestel dien te kalibreren voor je de app kunt gebruiken. Kalibreren is het vergelijken van een systeem of apparaat met een standaard om de eigenschappen vast te stellen.

kalibreren

In iOS 7 kun je dit doen met een eenvoudige draaibeweging, je krijgt een onvoltooide cirkel te zien en je dient deze te voltooien. Dit doe je door je iPhone te kantelen en het rode bolletje te bewegen tot de cirkel volledig is. Let hierbij op dat je dit geconcentreerd en rustig doet. Wanneer je te snel gaat zal je merken dat er maar halve streepjes worden getrokken en dit duidt op een onvolledige actie.

Zodra de cirkel voltooid is kun je de applicatie gebruiken en is het kompas gekalibreerd. Bovendien onthoudt iOS 7 beter de exacte waarden en dien je deze actie niet altijd opnieuw uit te voeren bij het opstarten van deze applicaties op de kompas-app na.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Wouter

    28 november 2013 om 14:24

    Te snel? Nee als je hem niet ver genoeg kantelt

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!