28 november 2013

Finder: Eenvoudig de bibliotheekmap benaderen

finder icon retinaSinds OS X 10.7 Lion is het niet meer zo vanzelfsprekend dat de bibliotheekmap van OS X in Finder zichtbaar is. De reden hiervoor is dat Apple wil voorkomen dat iedereen zomaar gaat sleutelen in de systeembestanden van OS X.

Gebruikers die er een beetje verstand van hebben weten ondertussen dat er verschillende manieren zijn om deze map te benaderen. Denk hierbij aand de padbalk, OS X Terminal, voorkeurenopties, enzovoorts. In OS X 10.9 Mavericks heeft Apple het iets eenvoudiger gemaakt, volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open Finder
• Selecteer je Thuismap
• Navigeer naar de menubalk
• Open weergave en klik vervolgens op ’Toon weergaveopties’

weergaveoptiesbibliotheekmap

Vink hier de optie ‘Toon bibliotheekmap’, onmiddellijk wordt de bibliotheekmap toegevoegd aan je thuismap en kun je deze snel gebruiken voor verschillende doeleinden. De optie ‘Toon bibliotheekmap’ kan alleen worden geactiveerd vanuit de thuismap.

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.


Reacties


 • jochen

  28 november 2013 om 9:40

  Dat is nu eens een handige tip zeg!

 • Jan

  28 november 2013 om 11:50

  Sinds Lion was de bibliotheek map verborgen maar als je in de finder in het contextueel menu “Ga” opent en op de alt-toets duwt verschijnt hij!

 • René

  28 november 2013 om 22:03

  Dat zijn beide nog eens handige tips. Bedankt!
  Dus Jan, jij ook bedankt :)

 • HenkB

  29 november 2013 om 9:45

  Uiteraard is het prima zoals Apple nu de Bibliotheek bereikbaar maakt, echter had ik dat eerder al als volgt georganiseerd: Nadat je de map zichtbaar gekregen had na; Finder/Ga/alt vervolgens van de map een alias maken op dezelfde plek in de thuismap, klaar. De alias bleef staan nadat de Bibliotheek weer verdwenen was, maar via die alias was de Bibliotheek gewoon bereikbaar zonder voorgaande procedure.

 • sara declercq

  2 april 2014 om 0:18

  Hoi, Ik heb het reeds gegoogled maar ikvi nd geen oplossing. Sinds ik Mavricks hab gedownload komt mijn iphone niet meer in Finder te staan. Itunes herkent hem wel. En nu heb ik iCloud manueel aangepast, zodat hij een reservekopie moet maken en hij zet mijn foto’s wel over naar dropbox maar hij toont nergens mijn iphone in finder. Ook niet in systeemvoorkeuren. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen? enja mijn iphone is geüpdatet naar 7.1….

Een reactie toevoegen: