28 november 2013

iOS 7iOS 7: Gebruik Siri om het laatste Twitternieuws te bekijken

siri icon retinaIn iOS 7 heeft Siri weer een hoop nieuwe dingen geleerd, helaas was ze gezakt voor het Nederlands examen en moeten we even wachten op het herexamen. Gelukkig kun je met een beperkte kennis van de Engelse taal (of andere beschikbaar) gebruikt maken van een hoop Siri commando's.

Nieuw in iOS 7 is de mogelijkheid om te zoeken op Twitter. Zo kun je zoeken welke tweets een bepaalde persoon heeft geplaatst en kun je zelfs het actuele ‘nieuws’ checken met behulp van hashtags.

Om tweets te zoeken van een bepaalde persoon volstaat het om het Siri commando ‘What’s (naam) saying’? Vervang ‘naam’ door de twitternaam van die persoon of de voor en achternaam en Siri gaat opzoek naar de recentste tweets van deze persoon.

siritwitter

Daarnaast kun je ook eenvoudig zoeken op hagtags, handig als je bijvoorbeeld de keynote van Apple, The Voice Of Holland of ander nieuws op de voet wilt volgen. Om te zoeken op hashtag volstaat het om het Siri commando ‘Search Twitter for the hashtag (onderwerp)’ uit te spreken. Vervang uiteraard onderwerp door jouw gekozen hashtag, bijvoorbeeld #appletips. Siri kan worden geactiveerd door de homebutton ingedrukt te houden en de instelling te activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Davey

  28 november 2013 om 10:38

  Siri werkt perfect, maar zouden er nou ook veel mensen gebruik van maken?.

 • jochen

  28 november 2013 om 11:30

  Mocht ze inderdaad Nederlands leren spreken denk ik dat er wel meer meer mensen dit zouden gebruiken, alleen vraag ik me dan ook weer af hoe goed ze Nederlands en Vlaams zal verstaan/onderscheiden, denk maar aan “huig-R en tong-R”.

 • Cor

  28 november 2013 om 11:46

  @jochen: Zou volgens mij geen probleem hoeven te zijn: bij Google werkt de stembediening perfect!

 • Fredje

  22 februari 2014 om 9:35

  ik vindt het wel heel spijtig dat Siri geen nederlands kent….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!