26 november 2013

iOS 7: Verbeterde weergave van “iPhone only” apps op een iPad

AppStore logo 7 retinaBen je in het bezit van een iPad mini of een iPad met retina-scherm is het je vast opgevallen dat de weergave van iPhone-applicaties op een iPad is aangepast. Deze worden stukken minder ‘wazig’ weergegeven en worden eindelijk een stuk scherper en strakker weergegeven.

Dit is te wijten aan het feit dat iOS 7 "iPhone only" applicaties op een iPad Rretina kan weergeven. Dit wil niet zeggen dat automatisch het hele scherm wordt gevuld, want de afmetingen blijven nog steeds gelijk aan die van de iPhone/iPod Touch.

Wanneer je in het bezit bent van de iPad 2 heb je niet meer de mogelijkheid om te schakelen tussen de ‘originele’ weergave of dubbel zo groot. De 1x/2x knop is namelijk verdwenen, de applicatie wordt onmiddellijk 2x zo groot weergegeven. Hier wordt overigens geen gebruik gemaakt van de retina-versie van de app.

appletips-app-ipad

Als je in het bezit bent van een iPad mini, iPad met retina-scherm of de iPad Air heb je wel de mogelijkheid om te switchen tussen de 1x of 2x-weergave. Hierdoor heb je toch nog de keuze om de app in originele grote weer te geven of dubbel zo groot. Onze applicatie is op deze manier net iets beter te bekijken op de iPad dan voorheen, overigens zien we nog steeds geen reden voor een iPad versie van onze app. Dit omdat de website prima (en zelfs beter) te bekijken is via de webbrowser.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!