7 november 2014

iOS 8iOS 8: Boeken in iBooks sorteren op categorie

De iBooks applicatie is sinds iOS 8 standaard aanwezig op iedere iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 8 of hoger. Dat heeft als voordeel dat iedereen nu PDF-betanden kan openen in deze app die je ontvangt via Mail, berichten of download op het internet.

Daarnaast kun je eenvoudig al je boeken toevoegen via iTunes (PC) of de iBooks applicatie op je Mac. Wie veel boeken heeft kan het overzicht wel eens kwijt zijn in de iBooks applicatie, gelukkig kun je eigen collecties aanmaken. Maar wie dat niet wilt kan zijn boeken sorteren op meest recent, titel, auteur en nu ook op categorie.

Om de boeken op deze wijze te sorteren dien je de iBooks applicatie te openen en de weergave 'Alle boeken' of een collectie te activeren. Klik vervolgens linksboven op de drie horizontale streepjes met bolletjes om de lijst-weergave te tonen.

ibooks-categorie

Vervolgens heb je de mogelijkheid om in de knoppenbalk te kiezen voor 'Meest recent', 'Titel', 'Auteur' en ook 'Categorie'. Deze laatste is nieuw en hiermee worden alle boeken weergegeven per categorie die de auteur aan het boek heeft gekoppeld. Zo kun je snel alle thriller romans, kookboeken en do it yourself boeken raadplegen.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!