6 november 2014

iOS 8iOS 8: Beheer je Apple ID via iPhone, iPad of iPod Touch

icloud icon retina nieuw

Eindelijk is het stukken eenvoudiger geworden om je Apple ID te beheren via je iPhone, iPad of iPod Touch. Voorheen was dit alleen mogelijk via de website 'Mijn Apple ID' van Apple. Vanaf nu kun je de gegevens aanpassen rechtstreeks vanaf je iOS apparaat zonder al te veel gedoe, gewoon via het iCloud menu.

Hierdoor kun je ten alle tijden gegevens aanpassen en bekijken zonder de webpagina te hoeven bezoeken en eventueel de twee-staps-verificatie te moeten doorlopen.

Om je Apple ID te beheren navigeer je naar Instellingen en open hier de menuoptie 'iCloud'. hier zie je je eigen naam staan met daaronder het Apple ID (iCloud acocunt), tap hierop om de instellingen te openen.

icloudaccount beheren2

Vul je wachtwoord in en vervolgens kun je allerlei zaken beheren. Zo kun je jouw contactgegevens aanpassen waaronder je hoofdadres en de nieuwsbrieven van Apple. Vervolgens kun je extra e-mailadressen koppelen aan je Apple ID zodat deze ook altijd worden gebruikt bij diensten zoals iMessage, FaceTime, enzovoorts.

Via Wachtwoord en beveiliging kun je een herstel e-mailadres invullen, je wachtwoord wijzigen en de twee-staps-verificatie bekijken. Uiteraard kun je bij betaling je betaalgegevens aanpassen voor zoals de Online Apple Store als de iTunes Store (wat ook gebruikt wordt voor de App- en iBooks Store).

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Daniël

  6 november 2014 om 12:38

  Is het nu ook mogelijk om je @icloud.com als enige adres te gebruiken? Want voorheen mocht dat niet…

 • Tom

  6 november 2014 om 19:31

  @Daniël: laatst geprobeerd maar dat accepteerde iCloud niet.

 • Menno Daalmans

  8 november 2014 om 14:42

  Allemaal leuk en aardig, maar wat ik echt wil weten is:A) wanneer werken de push notificaties weer?B) wanneer komt er een update voor de iPhone 6 en 6+?Ik irriteer me aan die opgeblazen app!Doch, met vriendelijke groet,

 • Sara

  14 november 2014 om 19:11

  HELP, ik heb mijn apple ID mail verandert maar op mn iphone komt nog steeds mijn oude mailadres ? Ik kan dus niets meer doen, aangezien ik daar het paswoord niet meer voor heb ! Hoe kan ik dit aanpassen ?

  Alvast bedankt.

 • Lisa Luhasa

  5 mei 2015 om 6:20

  Hoe wijzig ik precies mijn hoofdadres? Ik had het veranderd in New York omdat ik anders een bepaalde app niet kon downloaden, nu wil ik het terug naar België veranderen maar het is niet mogelijk…

 • Pat

  18 juni 2015 om 14:22

  Heb je hier al een oplossing voor Lisa? Ik zit met het zelfde probleem ;-(

Een reactie toevoegen: