6 november 2014

Yosemite: Afspraken aanmaken op basis van suggesties

In OS X Yosemite is de Agenda applicatie erg slim geworden, op basis van je eerdere afspraken en activiteiten voorspelt de applicatie welke afspraak je eventueel kan aanmaken. Maar ook snel een afspraak maken is heel simpel geworden.

Klik op de plus-knop in de agenda applicatie en vul hier bijvoorbeeld 'Morgen lunch met Tim cook', onmiddellijk wordt de activiteit morgen ingepland om 12 uur. Overigens is deze laatste optie niet nieuw, maar is deze wel sterk verbeterd en afgestemd op eerdere afspraken en activiteiten.

Nieuw zijn de suggesties, maak een nieuwe afspraak aan en vul enkele letters in. De Agenda applicatie gaat opzoek naar eerdere afspraken en activiteiten en laat enkel suggesties zien.

suggesties agenda

Hier kun je vervolgens een suggestie kiezen, waarbij automatisch genodigden en locatie kunnen worden toegevoegd op basis van de suggesties. Uiteraard kun je de suggesties negeren en nieuwe afspraken toevoegen. Ook bij het toevoegen van nieuwe afspraken op een bepaalde dag kun je via de 'Titel' al gelijk de tijd toevoegen zodat je deze niet meer handmatig moet selecteren.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Jonn

  7 november 2014 om 8:13

  Waarom zie ik de postcode en plaats niet meer. Om te zien in welke plaats ik de afspraak heb moet ik de afspraak openen. Dit was voor Yosemite niet het geval. Iemand anders hier ook last van?

 • Mark

  10 december 2014 om 9:36

  Volgens mij zit er een storende bug in de nieuwe Agenda versie onder Yosemite.

  Als ik een nieuw item aanmaak dan komt het voor dat er info van een andere, totaal niet gerelateerde afspraak in komt te staan EN dat andere afspraken veranderen van inhoud zonder dat ik daar in ben geweest.

  Herkennen anderen dit ook?

 • Claudia

  29 juli 2015 om 9:23

  Waarom komen er suggesties naar voren van 4 jaar geleden? En hoe kan ik suggesties van ouder dan een jaar wissen zodat deze niet meer naar voren komen.

Een reactie toevoegen: