26 november 2013

Mavericks10.9: Snel tags toekennen aan bestanden

finder icon retinaNieuw in Mavericks is de mogelijkheid om tags toe te kennen aan je documenten en bestanden in Finder. Via deze functie was het al mogelijk om bestanden en mappen te markeren met een kleur en deze zo eenvoudig terug te vinden binnen Finder. De nieuwe Tags-functie is een uitbreiding en voegt enkele extra’s toe.

Zo is het mogelijk een tag samen te stellen voor een bepaalde categorie, je kunt bijvoorbeeld de tag ‘appletips’ aanmaken. Vervolgens kun je allerlei bestanden voorzien van deze tag. Wanneer je hierna in de navigatiekolom op de tag ‘appletips’ klikt worden alle bestanden en mappen met deze tag weergegeven. De tags kun je aanmaken via Finder ▸ Voorkeuren ▸ Tags.

snel-tag-toekennen

Een tag toekennen aan een bestand kun je doen door met behulp van de rechtermuisknop te klikken op een bestand en vervolgens een tag te selecteren. Echter kan het ook veel eenvoudiger, sleep gewoon het bestand naar de gewenste tag in de navigatiekolom. Zodra je het bestand ‘los’ laat wordt die tag toegekend aan het bestand.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


  • Davey

    26 november 2013 om 9:52

    Klinkt moeilijk, maar gaat vast lukken!.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!