4 december 2013

Mavericks10.9: Tags verwijderen van bestanden en mappen

finder icon retinaDe mogelijkheid om tags toe te kennen aan bestanden en documenten in Finder is nieuw in Mavericks. Op deze manier kun je via enkele klikken alle documenten bekijken uit een bepaalde categorie. We hebben op appletips al verschillende artikels besteed aan deze functie waarbij je op verschillende manieren een tag kunt toevoegen aan een bestand.

Een bestand met een tag kun je in lijstweergave herkennen aan de gekleurde stip voor de naam van het bestand. Maar hoe verwijder je eigenlijk een tag? Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Finder
• Navigeer naar een bestand of map met tag
• Open het context-menu met de rechtermuisknop

tag-contex

Klik vervolgens op ‘Tags…’ om het tag-menu te openen. Vervolgens vind je hier alle tags terug die bij dat bestand horen, selecteer in het tekstveld de tags. Druk vervolgens op de delete-toets om de tag te verwijderen uit dit bestand. Daarnaast kun je een tag ook verwijderen via de tag-knop in de knoppenbalk van Finder.

tag-knoppenbalk

Selecteer hiervoor een bestand met een actieve tag en klik in de knoppenbalk op de tag-knop. Vervolgens vind je hier alle tags terug die bij dat bestand horen, selecteer in het tekstveld de tags. Druk vervolgens op de delete-toets om de tag te verwijderen uit dit bestand.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


 • wim

  4 december 2013 om 17:16

  Omdat ik de tags gebruikte om een soort van herkenning en belangrijkheid aan te merken heeft me dat veel werk gekost om al die tags te verwijderen.

  Als je veel tags in een rubriek hebt staan en niet onderbroken worden door een andere tag kan je ze met de shift toets ingedrukt ze allemaal aanmerken.
  Anders moet je de tussenliggende tag eerst verwijderen.
  Persoonlijk heeft de tag nu geen nut meer voor mij want als je een gemerkte file aanklikt wordt eerst een venster geopend en moet men vervolgens nogmaals op de gewenste tag klikken. Dit zou veranderd moeten worden zodra je op een file klikt in de finder ze direct allemaal bij elkaar in een venster komen te staan. waarom twee keer klikken als het in een keer kan? Normaal gesproken heb je de files al bij elkaar staan waar je mee werkt. Toch?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!