6 februari 2012

5 Tips voor Mac OS X (#1)

• Drag & Drop annuleren

Het overkomt iedereen wel eens, je bent bestanden in OS X Finder aan het verslepen maar je bedenkt jezelf. Je kunt het verplaatsen van bestanden in Finder annuleren door de escape toets te gebruiken. Een andere methode is de geselecteerde bestanden of mappen naar de menubalk bovenin het scherm te slepen.

• Snel Dashboard widgets verwijderen

Wanneer je widgets wilt verwijderen van het OS X Dashboard dan kun je dit doen door de widgetbalk te activeren met behulp van de '+' linksonder in het scherm. Op het moment dat deze is geactiveerd verschijnt er een 'X' symbool bij alle widgets, hiermee kun je een widget verwijderen. Een snellere manier is je muisaanwijzer op de widget te plaatsen en de option⌥ toets in te drukken. Direct verschijnt linksboven de widget het 'X' symbool en kun je deze individueel verwijderen.

• Laatste actie ongedaan maken in Finder

Heb je per ongeluk een bestand of map naar een verkeerde locatie verplaatst dan kun dit in OS X Finder ongedaan maken met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + Z. De toetscombinatie is ook beschikbaar voor het ongedaan maken van dergelijke acties op het bureaublad.

• Quick Look gebruiken in dialoogvenster

In het dialoogvenster openen en bewaren kun je met behulp van de spatiebalk een voortoning van de overige bestanden in de huidige map bekijken. Erg handig is je niet exact weet welk bestand je nu precies moet openen.

• Snel een kopie maken van meerdere e-mails

Wanneer je gebruik maakt van OS X Mail dan is het mogelijk om een e-mail te kopiëren vanuit de inbox. Selecteer een e-mail en gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + C (kopiëren) en daarna cmd⌘ + V (plakken) in een applicatie waarmee je tekst kunt bewerken (b.v. Teksteditor, Pages, etc.). Deze methode werkt ook als je meerdere e-mails selecteert met behulp van de cmd⌘ toets.Reacties


 • PBP

  6 februari 2012 om 9:51

  Dingen als cmd+z en copy pasten en quicklook zijn wel erg basic tips. Loop de tekst ook nog even na, het leest totaal niet lekker en zit vol met fouten.

 • meeuw

  6 februari 2012 om 14:23

  Bestandsnaam veranderen kan door op enter te drukken. Een voorbeeld of preview op spatie. Maar wat is de snelkoppeling om een bestand te open?

 • Ketaru

  6 februari 2012 om 14:31

  @meeuw, De snelkoppeling om een bestand te openen is cmd+o

 • meeuw

  6 februari 2012 om 17:51

  Thanks ! Logische. Jammer dat het geen 1 toets is.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!