6 februari 2012

iOS 5iOS 5: De iPhone SMS- en Beltonen aanpassen

Sinds iOS 5 is het mogelijk om de iPhone SMS- en beltoon te veranderen in zowel een standaard SMS- en beltoon als een toon die niet standaard aanwezig in iOS is. Hierdoor kun je nu alle tonen gebruiken die je maar wilt. Ook is het mogelijk een SMS- en beltoon te koppelen aan een bepaald persoon, zodat je in één keer weet van wie je een SMS ontvangt of wie de beller is. Via de instellingen van je iPhone kun je de SMS- en beltoon veranderen.

De iPhone SMS- en beltoon veranderen.

Ga naar de Instellingen ▸ Geluiden. Klik op SMS-toon of Beltoon. Hier vindt je enkele beltonen die je kunt gebruiken als SMS- of beltoon. Indien je beltonen hebt gekocht of hebt toegevoegd met behulp iTunes zie je een scheidingslijn. Boven deze lijn bevinden zich de niet-standaard beltonen. Selecteer een toon. Wanneer je een SMS of telefoongesprek ontvangt zul je de gekozen beltoon te horen krijgen.

Wijs een SMS toon toe aan een contactpersoon.

Ook kun je een SMS- en beltoon toewijzen aan een bepaalde contact in je adresboek. Ga naar de Contacten app (Of via Telefoon ▸ Contacten). Selecteer een contact waarbij je de sms- of beltoon wilt wijzigen. Klik op Wijzig en scroll iets naar beneden en kies bij beltoon en/of SMS-toon een andere toon. Wanneer diegene je dan belt of een SMS stuurt dan zul je een andere toon te horen krijgen dan je normaal hebt ingesteld.Reacties


 • Funske

  6 februari 2012 om 11:51

  Ik zie alleen maar de mogelijkheid om de beltoon aan te passen. Sms-toon staat er bij mij (iPhone 4S iOS 5.01) niet bij!

 • Funske

  6 februari 2012 om 11:54

  Ik keek via Telefoon => Contacten.
  Als ik naar de Contacten app ga, lukt het wel.

 • Ger

  6 februari 2012 om 17:14

  Leuk en mooi, maar nog mooier zou zijn je eigen beltonen weer te kunnen maken, zoals dat met vorige versies van iOS nog wel kon…

 • Bert

  6 februari 2012 om 21:12

  Is het ook mogelijk om groepen een eigen beltoon/smstoon te geven zonder dat voor elke persoon apart te moeten instellen?

 • Harmen

  7 februari 2012 om 23:01

  Is het iemand bekend of het mogelijk is in te stellen dat de naam van de beller uitgesproken wordt wanneer je gebeld wordt??
  Als je met headphone op (iPhone in broekzak) gebeld wordt kun je met de remote wel opnemen maar je hebt geen idee wie je belt!!
  (4S, iOS 5, JB)

 • kirsten

  10 juni 2012 om 15:09

  weet iemand hoe je een whatsapp toon kunt aanmaken in je Iphone? Ik kan nu alleen een sms toon aanpassen, maar in het lijstje bij de instellingen van whatsapp staat die toon er niet bij.

 • Marcel

  26 oktober 2012 om 8:43

  Kirsten, is dat je al gelukt met whatsapp? Het lukt mij namelijk ook niet…

 • Ane

  3 december 2012 om 14:18

  Hoi, hoe kan je een eigen lied als beltoon gebruiken voor de iphone 5 met ios 6.0.1 ?

 • Ann

  4 december 2012 om 20:39

  Ik heb een download gedaan via Itunes maar kan helemaal niet toevoegen aan contacten. Ik zie zelfs geen onderscheid tussen mijn aangekochte downloads en standaard. Heb IOS 6.1. Kan iemand me adviseren aub? Bedankt,

 • Dimitri

  14 januari 2013 om 13:29

  Ik heb hetzelfde voor. Heb zelf beltoontjes gemaakt. Korter dan 30 sec opgeslaan als .a4r bestand geimporteerd in de iphone 4S 6.1 os maar kan deze toontjes enkel instellen als wekker maar niet als bel of sms toon.
  Denk dat apple te zwaar beveiligd. Maar hier moet toch een omzeiling voor bestaan??? Kan iemand helpen aub?

 • Madzelke

  25 januari 2013 om 9:42

  Ik krijg mijn gekozen beltonen helemaal niet meer. Geluid staat aan, maar trilt alleen bij inkomend bericht….wat doe ik fout?

 • Angela

  8 oktober 2013 om 12:40

  Kirsten en Marcel: het is zeker mogelijk een ‘aparte’ ringtone aan een What’s App berichten te koppelen aan specifieke contactpersonen. Je moet dan eerst een What’s App groep aanmaken met die persoon en dan kun je er een ander geluidje aan koppelen.
  Succes!

 • Jennifer

  7 december 2013 om 1:52

  Ik wil graag een liedjes als beltoon gebruiken maar hoe zet ik dit om in een ander bestand met de handleiding kom ik er niet uit :(

 • Richard

  9 februari 2014 om 12:01

  Ik had een ringtone toegevoegd aan een contactpersoon maar elke keer springt het weer terug naar standaard. Komt dat door icloud synchronisatie?

  Ik heb een 5S met IOS7

 • Ad

  10 april 2016 om 21:15

  Mijn I-phone 4S geeft geen beltoon meer. Hij gaat wel over op mijn computer als iemand belt maar sindsdien krijg ik geen beltoon meer. Alles staat wel gewoon aan. Wat kan ik doen?

 • J.C.A Vermunt

  2 november 2016 om 23:26

  Heb een iphone 5 waarvan bij een inkomend gesprek wel de trilfunctie het doet, maar niet de beltoon. Heb al van alles geprobeerd maar niets doet het. De knop links boven de volume knoppen doet ook niets. Voel niet dat je die in kan of wat dat ook.
  Met vriendelijk groet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!