15 april 2016

iOS 9iOS: Oplossing voor Spotlight-suggesties die niet werken

spotlight icon voor OS X/iOS

Vanaf iOS 9 zijn de Spotlight-suggesties op de iPhone en iPad nog uitgebreider en beter geworden. Zo kun je bijvoorbeeld ook zoeken in apps via Spotlight en kun je vanaf iOS 9 valuta en eenheden converteren vanuit Spotlight.

Deze en nog meer Spotlight-suggesties zijn handig, alleen duikt er een vervelend probleem op. Sommige iOS gebruikers melden namelijk problemen met de suggesties. Deze worden namelijk niet getoond bij het invullen van een zoekopdracht. Dat is erg vervelend, maar er is gelukkig een oplossing.

Oorzaak van het probleem

Het probleem lijkt alleen op te treden bij iPhones en iPads met minder dan 2GB werkgeheugen (RAM-geheugen). Omdat het geheugen vol geraakt kan Spotlight deze niet benutten voor de suggesties, de enige oplossing is dan geen resultaten tonen tijdens het zoeken en in sommige gevallen laat deze ook geen eindresultaat zien.

Alleen de iPhone 6s (plus), iPhone SE, iPad Pro en iPad Air 2 hebben twee of meer gigabyte aan werkgeheugen, deze toestellen zullen dus geen problemen ondervinden met Spotlight-suggesties, heb je een ouder toestel dan kun je onderstaande oplossing toepassen.

Oplossing voor het niet tonen van Spotlight-suggesties

Je kunt heel eenvoudig het werkgeheugen van je iPhone, iPad of iPod Touch te herstellen, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Ontgrendel je iDevice
• Druk op de aan/uitknop van je iDevice
• Zodra de optie 'Zet uit' in beeld komt laat je de knop los
• Druk nu de Thuisknop (home button) in
• Wacht tot het beginscherm met apps wordt getoond
• Hierna kun je Thuisknop weer loslaten

Spotlight-suggesties werken niet, herstarten

Het werkgeheugen is nu hersteld en er is ruimte vrijgemaakt, wanneer je nu probeert te zoeken in Spotlight zal je merken dat de Spotlight-suggesties worden weergegeven. Zo niet dan kun je het beste je iDevice geforceerd herstarten. Hoe je dat doet lees je hier terug.

Lees ook: Siri-suggesties (en nieuws) uitschakelen in SpotlightReacties


  • Eva

    19 april 2016 om 22:24

    Hoi, ik heb de iphone 6s plus en spotlight doet het bij mij ook niet meer… zodra ik vanaf het menu naar rechts swipe krijg ik enkel donker beeld met de balk ‘zoeken’.. Wat te doen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!