17 augustus 2015

Opnieuw een kwetsbaarheid gevonden in OS X die installatie van malware mogelijk maakt

malware

Vorige week heeft Apple met de OS X 10.10.5 meerdere kwetsbaarheden gedicht, dit weekend is er echter opnieuw een kwetsbaarheid gevonden in OS X. Deze maakt het voor kwaadwillenden mogelijk maakt om malware te installeren zonder dat daar een beheerders wachtwoord voor nodig is.

De malware kan alleen worden geïnstalleerd als je een applicatie opstart die misbruikt maakt van de kwetsbaarheid. Let daarom goed op bij openen van applicaties die zijn gedownload vanaf onbekende bronnen. Installeer geen software die afkomstig is van dubieuze ‘warez’ websites. Applicaties uit de Mac App Store kun je zonder problemen downloaden.

Check voor de zekerheid de Beveiliging en privacy instellingen van je Mac. Ga naar  ▸ Beveiliging en privacy, controleer de optie ‘Sta programma’s toe die zijn gedownload bij’. Selecteer hier ‘Mac App Store’ of ‘Mac App Store en ontwikkelaars waarvan de identiteit bekend is’. De optie ‘Elke willekeurige bron’ is in alle gevallen niet aan te raden!.

Schermafbeelding 2015-08-04 om 17.23.12

Apple heeft nog geen updates beschikbaar gesteld om de kwetsbaarheid te verhelpen. Eventueel kun je in de tussentijd je Mac beveiligen tegen malware met Kaspersky internet security. Deze scant je Mac op Malware, voorkomt phishing en heeft een internet filter waarmee je kinderen veilig op het internet kunnen surfen. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer je echter zelf goed oplet heb je een dergelijk bovenstaand product (nog) niet nodig.

Meer info over deze vulnerability:

Nationaal Cyber Security Centrum
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!