10 november 2015

El CapitanOS X El Capitan: Schermvullende weergave stoppen via Mission Control

mission control logo osx

Een applicatie kun je schermvullend weergeven, tenminste als de applicatie dit ondersteunt. De meeste Apple applicaties ondersteunen deze optie, net zoals de meeste Mac applicaties van derde.

Schermvullende weergave kun je op verschillende manieren activeren zoals het drukken op de groene knop in de titelbalk of via de menubalk Weergave ▸ Schakel schermvullende weergave in. Via deze opties kun je ook schermvullende weergave afsluiten, maar het kan ook via Mission Control.

Schermvullende weergave stoppen in Mission control

Activeer Mission Control door met vier vingers omhoog te vegen op het trackpad of via de applicatie in de map 'Programma’s'. Bovenin vind je een knoppenbalk terug in Mission Control, deze geeft de actieve bureaubladen en schermvullende applicaties weer.

Plaats de muisaanwijzer op de schermvullende applicatie tot er een knop met twee pijlen verschijnt, door hierop te klikken wordt de schermvullende weergave uitgeschakeld. Ook via Mission Control kun je de schermvullende weergave starten door een openstaand venster te slepen naar de knoppenbalk.

Lees ook: Split View, twee apps naast elkaar gebruiken in OS X


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


  • MetMarc

    10 november 2015 om 14:18

    De simpelste manier is nog steeds de escape (esc) toets.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!