12 juni 2016

OS X: Een herinnering herhalen

herinneringen osx icoon

Moet je om de 21 dagen een bepaalde activiteit uitvoeren dan kun je hiervoor een herinnering aanmaken in de gelijknamige applicatie. Je kunt handmatig aan de slag, maar de OS X herinneringen applicatie is slim genoeg om dit automatisch uit te voeren.

Het herhalen kun je zelf volledig bepalen aan de hand van een aantal eigenschappen zoals het herhalen van de herinnering na een x aantal dagen, weken, maanden, etc.

Een herinnering herhalen

• Open de OS X Herinneringen applicatie
• Plaats je muisaanwijzer die je wilt herhalen
• Klik naast de herinnering op het i-icoon
• Vink de optie 'Op een dag' aan en kies een begindatum

herinneringen herhalen OS X

Klik hierna op de optie 'Herhaling' om de herhaling te activeren, kies een voorgeprogrammeerde optie of klik op 'Aangepast' om deze zelf te bepalen. Nu kun je een herinneringen herhalen met een bepaalde interval. Om bijvoorbeeld een herinnering iedere eerste woensdag van de maand in te stellen selecteer je bij de ‘frequentie’ de optie ‘Elke maand’, daarna krijg je de keuze uit iedere eerste, tweede, derde, vierde of laatste en de gewenste dag van de maand.

Je kunt dit voor iedere maand instellen of om de twee maanden, enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo kun je iedere eerste weekenddag een activiteit inplannen, om de X-aantal dagen, wekelijks, iedere laatste zondag om de drie maanden, enzovoorts.

Lees ook: Verwijderde Agenda’s, Herinneringen, contacten en bladwijzers herstellenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!