27 januari 2017

iOS: Een herinnering herhalen

logo herinneringen iOS

Via de Herinneringen kun je snel en eenvoudig zaken neerschrijven zodat je deze niet zult vergeten. Een handig to-do lijstje is zo gemaakt. Moet je om de 18 dagen een bepaalde activiteit uitvoeren dan kun je hiervoor een herinnering aanmaken in de gelijknamige applicatie.

Je kunt dit handmatig uitvoeren, maar de herinneringen applicatie is slim genoeg om dit automatisch in te stellen. Het herhalen kun je zelf volledig bepalen aan de hand van een aantal eigenschappen zoals het herhalen van de herinnering na een x aantal dagen, weken, maanden, etc.

Een herinnering herhalen in iOS

• Open de Herinneringen applicatie
• Tik op de herinnering en vervolgens op de i-knop
• Schakel de optie 'Toon op een dag' in
• Kies een begindatum en tijd

herinneringen herhalen in iOS doe je zo

Tik hierna op de optie 'Herhaal' om de herhaling te activeren, kies een voorgeprogrammeerde optie of selecteer de optie 'Aangepast' om deze zelf te bepalen. Nu kun je een herinneringen herhalen met een bepaalde interval. Om bijvoorbeeld een herinnering iedere eerste woensdag van de maand in te stellen selecteer je bij de ‘frequentie’ de optie ‘Elke maand’, daarna krijg je de keuze uit iedere eerste, tweede, derde, vierde of laatste en de gewenste dag van de maand.

Je kunt dit voor iedere maand instellen of om de twee maanden, enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo kun je iedere eerste woensdag een activiteit inplannen, om de X-aantal dagen, wekelijks, iedere laatste zondag om de drie maanden, enzovoorts. Klik hier om herinneringen te herhalen op een Mac.

Lees ook: Verwijderde Agenda’s, Herinneringen, contacten en bladwijzers herstellenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!