31 juli 2011

10.7OS X Lion: 5 kleine wijzigingen (deel 11)

Met de nieuwe big features zoals Mission Control, Launchpad en Versions zullen de meeste Mac OS X Lion gebruikers ondertussen wel kennis hebben gemaakt. Maar in Mac OS X Lion zitten ook hele berg aan kleine verbeteringen die ontzettend handig kunnen zijn. Vandaag in deel 11 hebben we weer vijf kleine verbeteringen voor onder andere iPhoto, Terminal, Safari, Quick Look en Finder.

1. OS X Terminal is voorzien van een nieuw kleurenschema genaamd 'Silver Aerogel'. Tevens is het mogelijk om aan de achtergrond van een Terminal venster een afbeelding toe te kennen, erg mooi in combinatie met de transparant optie die je via de optie 'Achtergrond' kunt instellen.

2. Wanneer je een 'vreemd' bestandsformaat tegenkomt en je wilt weten met welke applicatie deze mogelijk zou kunnen openen dan is dat mogelijk vanuit Finder. Selecteer het bestand en gebruik de secundaire muisklik om toegang te krijgen tot het contextmenu, selecteer Openen met… ▸ App Store. In de App Store wordt nu gezocht naar een applicatie die dit bestandsformaat ondersteunt.

3. In Safari (5.1) is de snapback functie weer teruggekeerd. Wanneer je een zoekopdracht plaatst met behulp van het zoekveld rechtsboven in het venster en doorklikt naar een resultaat dan verschijnt er een oranje pijltje in het zoekveld. Door op het pijltje te klikken keer je terug naar de laatste zoekopdracht.

4. De weergave van .VCF bestanden in Quick Look is aanmerkelijk verbeterd, selecteer een .VCF bestand en gebruik de spatiebalk om Quick Look te activeren. Tijdens deze weergave heb je ook de mogelijkheid om de contactpersoon toe te voegen aan het adresboek via de knop: 'Open met adresboek'.

5. De iTunes screensaver heeft in Mac OS X Lion interactie gekregen, die is ook het geval wanneer je een iPhoto slideshow instelt als screensaver. Door op de spatiebalk te drukken kun je de slideshow pauzeren en handmatig met de pijltoetsen rechts en links door de foto's bladeren.

Bedankt voor de tips! (2) Paul, (4) Pierre, (5) Bart

Ben je ook een nieuwe feature tegen gekomen in Mac OS X Lion die je met appletips bezoekers wilt delen, laat het ons dan weten via het tip-formulier!Reacties


 • Wim Van Hemelrijk

  31 juli 2011 om 17:07

  Plots bestaat Snow Leopard niet meer???

  Het is heel leuk hier tips te lezen over Mac OSX, maar sedert de lancering van Lion……

 • obi

  1 augustus 2011 om 11:16

  Terminal heeft nog wat andere handige functies:

  In terminal type bv de letter a, vervolgens druk 2 k eer op de toets, het terminal programma scrolt door alle commando’s die met a beginnen en beschikbaar zijn in terminal.

  Type een commando in terminal bv: top

  Cursor op commando => R muisknop indrukken en een menu item verschijnt om de man pagina van het betreffende commando te laten.
  Selecteer het item een geformatteerde man pagina van dat commando wordt getoond.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!