24 september 2014

MavericksOS X: Meldingsgeluiden van applicaties uitschakelen

berichtencentrumVeel applicaties maken gebruik van het geïntegreerde OS X meldingssysteem (ook wel push notifications genoemd). Hiermee kunnen applicaties meldingen sturen naar je Mac zodat je altijd op de hoogte wordt gehouden van nieuwe content.Een melding kun je herkennen aan het pop-up venster of strook die vanuit het berichtencentrum wordt geactiveerd.

Naast het visuele aspect wordt er ook een geluid afgespeeld. Dit is handig om onmiddellijk te kunnen herkennen of je Mail of een bericht ontvangen hebt, maar ook meldingen van 3rd party applicaties gebruiken geluiden. Deze kunnen soms erg storend zijn of lijken op een ander bekend geluid. Daarom kun je ervoor kiezen om het geluid voor specifieke meldingen uit te schakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Berichtgeving'
• Zoek in de lijst de applicatie waarvan je het geluid wil deactiveren

meldingen geluid

Klik op deze applicatie in de lijst en vink de optie ’Speel geluid af bij meldingen’ uit. Zodra je deze hebt uitgeschakeld zal de melding wel verschijnen, maar wordt er geen geluid afgespeeld. Via dit menu kun je ook andere zaken zoals het Badge-appsymbool, voorvertoning, meldingsstijl en weergave aanpassen.

Meer over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


 • Gielk

  26 september 2014 om 9:42

  Ik wou dat het mogelijk was om de dock melding van Spotify uit te schakelen iemand daarvoor een tip want deze staat niet tussen de instellingen . word er gestoord van telkens dat rode bolletje

 • Tifzl

  7 oktober 2014 om 10:07

  Ik ben echt verzot op het hele dock-gebeuren, echter is het te klein voor me.
  Natuurlijk kan je met het finder-venster overal vrijwel meteen aan, maar ik zou toch meer dingen in dock moeten kunnen zetten zodat het alsnog overzichtelijk is, misschien toepassingen maken zoals bij het bewerken van een menubalk?
  En een dubbele dock?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!