15 november 2012

OS X: Verborgen bestanden weergeven in het dialoogvenster

Je zou het misschien niet verwachten, maar je Mac zit vol met verborgen mappen en bestanden. Deze zijn vrij belangrijk voor een goede werking van je Mac en mogen dan ook niet zomaar worden gewijzigd. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde documenten op te slaan in een verborgen map.

Het is daarom niet noodzakelijk om alle verborgen bestanden weer te geven in Finder. Je kunt vrij eenvoudig alle verborgen bestanden weergeven in het dialoogvenster tijdens het bewaren van een document. Gebruik hiervoor de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + . (punt), hierdoor worden alle verborgen bestanden weer gegeven deze kun je herkennen aan de punt voor de naam van het bestand.

Met behulp van onderstaand Terminal commando kun je permanent alle verborgen bestanden weergeven in Finder. Open hiervoor Terminal via Programma's ▸ Hulpprogramma's en voer onderstaand commando in:

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE;killall Finder

Hierdoor worden alle verborgen bestanden in Finder weergegeven. Wanneer je de bestanden weer wilt verbergen kun je dit vrij eenvoudig doen door in bovenstaand commando 'TRUE' te vervangen door 'FALSE'.

Meer tips over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


 • Remco

  15 november 2012 om 10:51

  Of in Terminal:
  chflags hidden Documents/tmp
  met
  chflags nohidden Documents/tmp
  voor één specifieke map.

 • Ron de Bruin

  15 november 2012 om 17:11

  Hallo allemaal

  Heb pas een macro gemaakt om in Office te gebruiken om dit te doen
  omdat ik wat in de plist files moet doen af en toe (register in Windows)

  Zie
  http://www.rondebruin.nl/mac.htm#hidden

Een reactie toevoegen: