16 november 2012

Tweak: De Safari 5 tabbladen activeren in versie 6

Vanaf versie 6 worden de opstaande tabbladen in Safari verdeeld over de gehele breedte van het browser scherm. Mocht je de gefixeerde tabbladen uit Safari 5 terug hebben dan is dat mogelijk met behulp van een SIMBL plugin.

SIMBL is een framework die mogelijk maakt om dergelijk hacks binnen Mac OS X te activeren. Je kunt SIMBL (0.9.9 voor OS X 10.7 en 10.8) downloaden en installeren via de onderstaande link:

http://www.culater.net/software/SIMBL/SIMBL.php

Nadat SIMBL is geïnstalleerd dien je de plugin 'CosyTabs' te installeren deze kun je hier downloaden. Unzip de download en plaats het bestand "cosyTabs.bundle" in de onderstaande map:

/Library/Application Support/SIMBL/Plugins/

De eenvoudigste manier om deze map te openen is door in Finder de toetscombinatie shift⇧ + cmd⌘ + G te gebruiken en het bovenstaande pad in het venster te plakken.

Herstart hierna Safari om de cosyTabs plugin te activeren, vanaf dat moment heb je weer de beschikking over de gefixeerde tabbladen.

Wil je geen gebruik meer maken van de cosyTabs dan dien je de plugin te verwijderen en Safari te herstarten.

De source van cosyTabs kun je downloaden op GitHub:

https://github.com/inket/cosyTabsReacties


  • peter

    3 november 2016 om 9:50

    Ik zou graag willen weten hoe je er voor kunt zorgen dat als je een nieuw venster maakt, dat de venster gewoon links bovenin begint…nu als je een nieuw venster opent, opent dat venster altijd een stukje vanaf de de randen van het beeldscherm. Kan dat niet anders?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!