17 november 2012

iOS 6: De snelheid van de thuisknop aanpassen

Wanneer je in bezit bent van een iPhone, iPad of iPod Touch zul je vast wel eens hebben meegemaakt dat je iets te traag bent wanneer je tweemaal op de thuisknop drukt om toegang te krijgen tot de multi-task balk. In plaats van toegang tot de multi-task balk te krijgen keer je hierdoor terug naar het thuisscherm.

Via de instellingen kun je de interval aanpassen waarmee twee of drie keer op de thuisknop drukken wordt gezien als één handeling. Deze functie is alleen beschikbaar op iOS 6 apparaten.

Ga naar de Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > zoek de optie 'Thuisknopinterval'. In het volgende menu kun je tussen 3 opties kiezen namelijk; Standaard, Traag, Traagst. Je iPhone, iPad of iPod Touch staat standaard ingesteld op 'Standaard'. 

Wanneer je kiest voor een tragere stand zul je meer tijd hebben om bijvoorbeeld de multi-task bar te openen, je hebt meer tijd om meerdere keren op de home button te drukken.

Let wel op dat wanneer je home-button trager instelt dat het ook langer duurt voordat je naar je thuisscherm terugkeert als je in een app zit. Voor mensen met vlugge vingers zal deze optie, alles behalve handig zijn.Reacties


 • Laurens

  17 november 2012 om 13:46

  Bedankt voor de tip!

 • robin van den berg

  17 november 2012 om 16:31

  “Je iPhone, iPad of iPod Touch staat standaard ingesteld op ‘Standaard’. “Oh my god, Sherlock. Is that you? :D

 • Ester

  17 november 2012 om 21:22

  Alweer een tip die ik niet kende! Echt blij dat ik jullie site ben gaan volgen :) Vraag me af of ik deze tip echt zelf in de praktijk zou gaan gebruiken, maar het is leuk te weten dat Apple zoveel handigheidjes verstopt heeft in hun software waar in de documentatie die je doorgaans vindt, niet over gesproken wordt.

 • Guus Joppen

  25 november 2012 om 11:57

  Thanks for your tip

 • Margreeth

  29 januari 2013 om 17:15

  Hoe kan ik mijn iPad updaten naar ios6??? Ik krijg best wel veel de melding dat “dit programmaios5 vereist”maar ik hoorde dat er nu al IOS6 bestaat. Maar ik weet niet hoe ik dat moet instaleren… Mvrgr margreeth.

 • Ralph

  29 januari 2013 om 22:56

  Leuk, die update naar iOS 6.1, sinds ik deze vandaag geladen heb werkt de thuisknop niet meer. Ben benieuwd hoeveel anderen hier last van hebben.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!