22 december 2014

iOS: De snelheid van de thuisknop aanpassen

Met behulp van de Thuisknop (home button) kun je allerlei opties toepassen. Denk hierbij aan het activeren van je iPhone, iPad of iPod Touch scherm, de appkiezer (multitaskvenster) activeren of terug te keren naar het beginscherm.

Daarnaast kun je de thuisknop nog voor allerlei andere doeleinde instellen, vooral voor toegankelijkheidsopties. Wil je de appkiezer raadplegen dan moet je snel tweemaal drukken op de thuisknop, echter kan het voor sommige lastig zijn om dit snel genoeg te doen.

In dat geval kun je de snelheid aanpassen via onderstaande procedure zodat je op een tragere manier de thuisknop kunt gebruiken.

thuisknopinterval

Open 'Instellingen' en tap (tik) op 'Algemeen', navigeer naar 'Toegankelijkheid' en scroll helemaal naar beneden en tap op 'Thuisknopinterval'. Kies hier vervolgens uit de opties 'Standaard', 'Traag' of 'Traagst'. Wanneer je een optie kiest zal je merken dat de optie gaat oplichten en dit verschilt tussen de opties. Dit geeft aan hoe snel je nu op de thuisknop moet drukken en je merkt dat je bij 'Traag' al veel meer tijd hebt dan bij 'Standaard'.

geupdate artikel

Meer over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


  • rene

    22 december 2014 om 19:08

    kan iemand vertellen wanneer bluetooth 4.1 of zelfs 4.2 naar de iphone komt? Apple NL weet het nog niet.

    Dank !

    R Alvares

Een reactie toevoegen: