21 maart 2016

OS X: Verwijder content met een veegactie

trackpad retina icoon

Met behulp van het multi-touch trackpad is het mogelijk om veegacties uit te voeren in OS X. Met deze veegacties kun je allerlei content raadplegen, bewerken of gebruiken.

Denk hierbij het openen van het berichtencentrum door met twee vingers vanaf de rechterkant van het trackpad naar links te vegen. Verder is het ook mogelijk om content te verwijderen met behulp van een veegactie. Zo kun je in de meeste applicaties van Apple content verwijderen die in een lijstje staan. Denk hierbij aan Mail, Herinneringen, Notities en misschien een minder bekende Berichten.

Wil je bijvoorbeeld een gesprek verwijderen in de berichten applicatie dan kun je deze openen en je muisaanwijzer plaatsen op het gesprek in de lijst. Veeg dan van rechts naar links over het trackpad om de 'verwijder' knop te activeren. Je hebt nu de mogelijkheid om het gesprek te verwijderen.

vegen in OS X

Ditzelfde kun je ook toepassen in Mail, Herinneringen, Notities, Contacten, Safari (leeslijst, geschiedenis, etc.), Facetime, enzovoorts.

De veegbeweging met twee vingers naar links of rechts kun je ook toepassen om bijvoorbeeld te bladeren door je Agenda of de vorige pagina te raadplegen in Safari. Meer veegbewegingen kun je ontdekken in de systeemvoorkeuren van je Mac via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Trackpad.

Lees ook: Enkele Force Touch voorbeelden om toe te passen in OS XReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: