22 mei 2016

Bescherm je MacBook oplader met Python Cords

Wanneer een je MacBook vaak buitenshuis gebruikt, zal ongetwijfeld wel eens te maken hebben gehad met een defecte oplader. Vaak is de adapter zelf nog prima in orde maar breekt de kabel op het punt waar hij de adapter verlaat.

Het beschadigen van de kabel komt in de meeste door het niet correct opbergen van de oplader. Vaak wordt deze haastig in een tas gestopt zonder dat de kabel op een verantwoorde manier wordt opgerold.

Het breken van de kabel was een grote frustratie van een groepje designers. Zij wilden niet langer elke keer €89 betalen voor een nieuwe Macbook lader die gebroken was. De ontwikkelaars ontwikkelden een simpele maar zeer effectieve oplossing voor dit probleem in de vorm van een Python Cord.

Tip! Heb je een AppleCare contract afgesloten op je MacBook dan vervangt Apple gratis de oplader als deze defect is tijdens deze periode!

De Python Cord is een versterking gemaakt voor het zwakste punt van de oplader, daar waar de kabel uit de adapter verlaat. De Python Cords versterken het flexibele gedeelte en voorkomt dat kabel op het zwakste punt kan breken.

python cords macbook

De van siliconen gemaakte Python Cords zijn duurzaam, elastisch en zijn een mooie manier om te voorkomen dat de kabel van je Macbook breekt. De Python Cords zijn geschikt voor alle Macbook Magsafe opladers (45W, 60W, 85W) en voor de meeste PC opladers. Het plaatsen van de Python Cords is zeer eenvoudig, trek de MagSafe connector voorzicht door het gat en schuif deze aan tot aan de adapter.

Voor €14,99 bescherm de kostbare oplader van je MacBook tegen kabelbreuk, de Python Cords kun je bestellen in de webshop van tweakdeal.nl

Python Cords winactie

In samenwerking met tweakdeals.nl mogen wij vijf Python Cords verloten onder de lezers van appletips. Vul het onderstaande formulier in voor 30 Mei aanstaande. Uit alle inzendingen worden automatisch vijf willekeurige winnaars geselecteerd, deze ontvangen een persoonlijk e-mailbericht. Na beëindiging van de actie zul je eenmalig een mailing ontvangen van tweakdeal.nl.

Winnaars

De actie is afgelopen, proficiat aan de winnaars: Steveline Ligthart, Hans van geffen, Harry Hoornaar, Ingrid van Waasdijk en Jeroen verbruggen.Reacties


 • Sjoerd

  22 mei 2016 om 10:17

  Beste AppleTips,

  Bij mij is het gebeurt dat er inderdaad een breuk zit in de kabel. Werkt de Python Cord ook om te zorgen dat de kabel het weer doet, of dient hij daadwerkelijk alleen als bescherming?

  Gr. Sjoerd

 • Wesley Fabry

  22 mei 2016 om 10:18

  @sjoerd deze werkt helaas alleen ter bescherming.

 • mike

  22 mei 2016 om 11:43

  Sjoerd, jij zal eerst dit filmpje moeten kijken, niet?https://youtu.be/0rh7bg9Q018

 • Philip

  22 mei 2016 om 11:44

  Ondertussen gebruik ik al Mac’s sinds 1984, en iPods sinds de eerste iPod Mini. iPhones sinds 3GS, en iPads sinds de iPad 2. En we hebben in onze familie heel wat toestellen in gebruik. En toch is er in onze familie nog NOOIT een kabel beschadigd of versleten op de manier die ik zo vaak zie beschreven worden op Internet (zoals ook hierboven). Misschien moeten gebruikers die 89EUR veel geld vinden voor zo’n kabel (terecht) eens proberen om die dingen met iets meer zorg te behandelen ?

 • sredlums

  22 mei 2016 om 12:19

  Helemaal eens met Philip.
  Ja, Apple zou die dingen best wat steviger mogen maken. Maar man man, wat gaan mensen ook gewoon lonp met hun spullen om. Ik werk in de Mac support, en als je ziet wat mensen binnenbrengen, niet te geloven.
  Zelf ook nog nooit kabelbreuk gehad, terwijl ik elke dag met al m’n Apple-spul op pad ben.

 • Steveline

  22 mei 2016 om 14:36

  Gaaf, ik hoop dat ik deze win! Ziet er een stuk mooier/steviger uit dan de bekende zilvergrijze tape. En ook nog een goede bescherming voor de adapter zelf voor als je deze noodgedwongen op de grond moet leggen. ;-)

 • Tom

  22 mei 2016 om 17:03

  Eindelijk om mooie oplossing voor dit probleem. Wij (mijn vrouw en ik) hebben door die breuken al een paar opladers versleten.

 • Pieter Heneweer

  22 mei 2016 om 21:28

  Ook wij hebben een kabelbreuk gehad bij de oplader van onze MacBookPro en ik probeer nu dat de hele familie heel zorgvuldig met de lader omgaat. Maar zo’n hulpstuk lijkt mij ideaal.Groeten van de hele familie.

 • Richard

  23 mei 2016 om 14:08

  Ik vind het een goede oplossing om zo de kabel beter te beschermen. Het komt bij mij wel eens voor dat ik in de haast wat minder zorgvuldig werk.

 • Ronald

  25 mei 2016 om 0:42

  Ik probeer toch eigenlijk meestal netjes op te rollen, maar ja, soms heeft de haast toch de overhand. Kan me voorstellen dat dit dan toch best handig is.

 • Peter

  27 mei 2016 om 16:32

  zojuist vandaag een nieuwe charger moeten kopen.
  3e in 5 jaar tijd. laatste heeft het net 14 maanden uitgehouden.
  ik ben er echt heel voorzichtig ermee. lijkt wel of ik ze opeet in mn slaap ofzo.
  snap het echt niet hoe ik het voor elkaar krijg.
  toch maar zo een python protection cord dingetje aanschaffen, hopen dat het help (of sugru).

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!