9 februari 2013

Quicksand: Automatisch recente documenten synchroniseren met behulp van een clouddienst

QuicksandSteeds meer en meer mensen maken gebruik van verschillende cloud diensten, denk hierbij aan Dropbox, Google Drive, iCloud, enzovoorts. Het grote voordeel van deze diensten is de beschikbaarheid van je gegevens en bestanden, waar je ook bent, mits er een internetverbinding ter beschikking is.

Het 'nadeel' van een dergelijk dienst als Dropbox of Google Drive is dat je steeds bewust je documenten hierin moet bewaren. Met behulp van de gratis applicatie 'Quicksand' is het mogelijk de laatst geopende bestanden te bewaren in de cloud. Deze applicatie maakt een map aan in bijvoorbeeld Dropbox en zal automatisch je recent gebruikte bestanden synchroniseren met Dropbox. Volg hiervoor onderstaande procedure:

Download gratis Quicksand
• Verplaats de applicatie naar je programma's map
• Open Quicksand
• Ga vervolgens akkoord met de voorwaarde
• Selecteer een gewenste locatie voor Quicksand-map (bijvoorbeeld Dropbox)
• Klik vervolgens op 'Close en Sync'

Quicksand1

Automatisch worden de 50 laatst geopende bestanden gesynchroniseerd met de Quicksand folder. Wanneer je dit aantal teveel vind kun je dit wijzigen via de voorkeuren van Quicksand. Deze kun je openen door op het Quicksand icon te klikken in de menubalk en vervolgens de optie 'Settings' te selecteren. Hier kun je bij de optie 'Files to sync' het aantal wijzigen.

Quicksand 2

Via de instellingen kun je veel opties aanpassen. Zo kun je de Quicksand-map locatie aanpassen, een maximum geheugenlimiet voor de folder, enzovoorts. Via het tabblad 'Don't Sync These Files' kun je allerlei bestand-extensie opgeven. De bestanden met deze extensie zullen dan niet worden gesynchroniseerd met de Quicksand folder, op deze manier is het dus mogelijk om bijvoorbeeld foto's uit te sluiten van synchronisatie.

Quicksand 3

Quicksand is de perfecte manier om je recente bestanden automatisch te synchroniseren met de Cloud en zo eenvoudig deze te raadplegen op andere Macs of apparaten. Wanneer je een bestand bewerkt in de Quicksand folder zal deze automatisch ook worden aangepast op je Mac waar deze lokaal wordt bewaard.

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • Matthijs

  9 februari 2013 om 10:59

  Sorry dat het hier moet, aangezien ik maar geen antwoord krijg.

  Maar wanneer komt die nieuwe rubriek?? Het zou NOG vorige jaar uitkomen.

 • Matthijs

  9 februari 2013 om 16:06

  Reageer hier alsjeblieft op. Of het nou posi of negatief is

 • Wesley Fabry

  9 februari 2013 om 18:34

  @mathijs die zit er zeker aan te komen helaas met enige vertraging, wanneer is helaas nog niet bekend

 • Matthijs

  9 februari 2013 om 21:07

  Oke, ik vondt het namelijk raar. Zonder enige vermelding ervan.

  Maar bedankt voor de info!

Een reactie toevoegen: