10 februari 2013

iOS: Statussymbool voor systeem locatiebepalingen inschakelen

instellingen iosMet behulp van de locatie bepaling in iOS is het mogelijk om bijvoorbeeld je locatie toe te voegen aan een Twitter bericht of je positie bepalen in de kaarten applicatie of Google Maps. Echter wordt deze functie niet alleen door applicaties gebruikt maar ook door het iOS zelf. Voorbeelden hiervan zijn: Mobiele netwerken zoeken, tijdzone instellen, verkeer, enzovoorts.

Deze opties kun je terugvinden via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem. Hier kun je de verschillende opties in of uitschakelen, echter is het vrij onduidelijk wanneer het systeem je locatie gebruikt, dit komt omdat dit standaard is uitgeschakeld in iOS.

locatiesysteem

Wanneer je op de hoogte gebracht wilt worden van de locatiebepaling van het systeem dan kun je dit doen door het bekende locatie-pijltje te activeren voor het systeem. Dit doe je via:

Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem

Activeer de optie 'Statusbalksymbool'. Zoals bij andere applicaties zal vanaf nu ook het symbool getoond worden wanneer het systeem de locatie opvraagt. Daarnaast kun je via het overzicht op deze pagina ook zien welke opties voor het laatst een locatie hebben opgevraagd. Deze kun je herkennen aan het grijze of paarse pijltje naast de benaming van de optie.

Meer tips over Privacy kun je hier terugvinden.Reacties


  • Manfred

    10 februari 2013 om 11:14

    Dus ook bij zoek mijn iPhone gast het symbool dam aan?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!