27 augustus 2011

Safari extensies sorteren

Wanneer je veel gebruik maakt van extensies is Safari, dan is het je waarschijnlijk opgevallen dat je deze niet kunt sorteren. De enige mogelijkheid die je hiervoor tot je beschikking hebt is de extensies verwijderen en weer opnieuw te installeren in de gewenste volgorde. En dat is wel heel erg veel moeite om je extensies te sorteren. Er is een betere en snellere manier om de extensies te sorteren, mocht je dit willen natuurlijk.

De volgorde in de interface wordt bepaald door de volgorde van installatie en wordt opgeslagen in de propertyl-list: (thuismap) ~ ▸ Bibliotheek ▸ Safari ▸ Extensions ▸ Extensions.plist.

Ten eerste heb je een plistv editor zoals PlistEdit Pro nodig. Hiervan is een gratis proefversie te downloaden, het is zeker een applicatie om eens uit te proberen! De full version is te koop voor $30.

• Sluit Safari en ga naar de map '~/Library/Safari/Extensions/Extensions.plist', maak kopie (back-up) van 'Extensions.plist' en plaats deze op je bureaublad.
• Open de originele 'Extensions.plist' in PlistEdit Pro.
• Rechter muisklik op Installed Extensions ▸ Sort by Subkey ▸ Archive File Name.
• Sla de wijziging op en geniet van je gesorteerde extensie lijst (Safari ▸ Voorkeuren ▸ Extensies).

De trail-version van PlistEdit Pro is 14 dagen gratis te gebruiken. Het is ook mogelijk om met Xcode de extensies in de property-list te sorteren. Het is mogelijk vanaf Xcode versie 3 tot de nieuwste versie. Deze is gratis te installeren wanneer je een Apple Developer bent op de developer webistie en sinds kort ook in de Mac App Store.

Paul, Arjan en Monique bedankt voor de tip!

 Reacties


  • Mausy5043

    27 augustus 2011 om 9:59

    Waarom zou je dit willen!

  • Exotic

    28 augustus 2011 om 2:18

    Ook benieuwd naar. Waarom?

Een reactie toevoegen: