27 april 2011

Slimme albums met personen maken in iPhoto

In iPhoto zitten een aantal hele handige features die bij veel gebruikers nog onbekend zijn. Zo kun je bijvoorbeeld slimme mappen maken met foto's uit je foto bibliotheek.

Je kun bijvoorbeeld een slim album maken waarvan de diafragma-instelling in reeks ligt van 3,4 tot en met 6,3, een album maken met foto's gemaakt met een iPhone, maar je kunt ook een album aanmaken met alleen bepaalde personen erin!

Om hiervan gebruik te kunnen moeten wel alle gezichten op foto's van een naam worden voorzien. Een prima hulpmiddel daarbij is de 'Faces' functie in iPhoto. Om alle gezichten van de juiste naam te voorzien is behoorlijk wat werk maar eenmaal uitgevoerd kun je leuke dingen mee doen.

Om een slim album van een aantal personen te maken, klik je met de rechtermuisknop in de linkerkolom van iPhoto. Klik op 'Nieuw slim album...' en vervolgens krijg je een nieuw venster te zien, selecteer het eerste veld de optie 'Gezicht'. Daarna op 'is' in de tweede lijst selecteer je de gewenste persoon waarvan je een album wilt maken. Je kan ook meerdere personen toevoegen door op het plus-knop te gebruiken en de voorgaande stappen te herhalen. Het slimme album moet in het geval van meerdere personen voldoen aan alle regels!Reacties


 • Jan Willem

  27 april 2011 om 11:16

  Een extra tip: Als je een slim album aanmaakt met de voorwaarde:
  Gezicht – is – Ongenaamd
  Dan heb je snel een overzicht van alle foto’s met gezichten die iPhoto als gezicht herkend heeft, maar waarvan het niet weet welke persoon het is.

  Zodra je dan een foto hebt ‘genaamd’, dan verdwijnt deze foto ook automatisch uit de slimme map.
  Snelle manier om de boel op orde te krijgen.

 • Roy

  28 april 2011 om 11:49

  Handige tips.
  @ Jan Willem: Die is ook erg handig. Bedankt.
  ga ik thuis even uitproberen.

 • lilianne de houx

  15 augustus 2011 om 17:09

  Wie o wie legt mij stap voor stap uit hoe ik IPhoto moet gebruiken en diverse mappen kan aanleggen? in de bibliotheek. werkte vroeger met pc en daar had ik mappen onderverdeeld in één fotomap, en daarin dan diverse mappen met, mensen, dieren, planten, dingen en zo verder. zou dit graag weer zo hebben om gemakkelijk iets terug te vinden. Op geen enkel site vind je iets terug hoe je het moet doen, allemaal wel mooi hoe het geworden is, maar daar ben ik jammer genoeg niets mee. en aan apple vragen stellen daar werd ik ook niet wijzer van. daar denken ze dat ik de programma’s heb geschreven:>)
  Ik ben een gebruiker van computer geen ontwerper en dat wordt vaak vergeten door de grotere slimmeriken. Mijn dank zou groot zijn indien iemand me kan helpen. Met vriendelijke groet Lily

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!