14 november 2012

iOS 6Snel navigatie starten in de kaarten applicatie

Nieuw in iOS 6 is de kaarten applicatie met turn-by-turn navigatie, een erg handige functie wanneer je niet beschikt over een 3rd party GPS applicatie of een GPS installatie in de auto. De turn-by-turn navigatie is erg eenvoudig in gebruik, zoek naar de locatie in het zoekveld en tap vervolgens op de geplaatste speld.

Door op de meer-toets te tappen (te herkennen aan het > teken) kun je de navigatie starten vanaf of naar deze locatie. Deze handeling is echter vrij omslachtig, er bestaat een mogelijkheid om eenvoudiger de navigatie starten. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Vul in het zoekveld de gewenste locatie in en tap vervolgens op 'Zoek'. Er wordt een rode speld geplaatst op de kaart.

Om snel een navigatie te starten volstaat het om op het groene vierkantje te tappen met de witte auto, hierdoor wordt er onmiddellijk een route berekend vanaf je huidige locatie. Selecteer je gewenste route en tap rechtsboven op 'Start'. De turn-by-turn navigatie wordt automatisch gestart.

Meer tips over de kaarten applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


 • Lars Nieuwenhuizen

  14 november 2012 om 10:17

  Had dit inderdaad ook ontdekt. Navigatie is een leuke nieuwe functie in iOS6. Alleen het geluid is niet al te best.

 • Ronald

  15 november 2012 om 19:14

  En daarom blijf ik bij Apple maps. Google heeft mij Appe-user flink beledigt door de routebeschrijvingsoptie alleen aan Androidusers aan te bieden. Nooit meer Google dus voor mij.

 • Johan Olie

  20 november 2012 om 9:14

  Nadeel is dat je dan standaard een autoroute krijgt, en niet meer kunt kiezen voor een fietsbare wandelroute.

 • Johan Olie

  20 november 2012 om 9:19

  En leuk, bij de iPhone 4S of 5, is de mogelijkheid om Siri “directions” te vragen: de vraag moet voorlopig nog in het Engels, bv: “Give me directions home”. De Routebeschrijving start dan vrijwel meteen – in het Nederlands :-)

Een reactie toevoegen: