28 maart 2011

Veiliger Twitteren met behulp van HTTPS

Een groot gedeelte van alle Mac gebruikers is actief op Twitter, op zich niet zo vreemd omdat deze vaak de voortrekkers zijn van nieuwe technologieën (early adopters). Sociale media is simpelweg niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Om die reden is het belangrijk dat er 'veilig' wordt omgegaan met je gegevens.

Webdiensten zoals Facebook, Flickr en Gmail geven je al geruime tijd de mogelijkheid om gebruik te maken van veilige verbindingen op basis van HTTPS. Het heeft lang geduurd maar eindelijk heeft ook Twitter deze optie beschikbaar.

Wanneer je gebruik maakt van een onbeveiligde Wi-Fi verbinding is het redelijk eenvoudig voor hackers om je wachtwoord te achterhalen. Door de HTTPS optie te gebruiken wordt dit een stuk moeilijker gemaakt en voorkom je misbruik van je Twitter account. Ook wanneer je geen gebruik maakt van een beveiligd netwerk is het verstandig om gebruik te maken van de HTTPS optie.

De HTTPS optie activeer je in het settings menu van Twitter.com.

1. Login op twitter.com
2. Klik op je naam rechtsboven op webpagina en selecteer de optie 'Settings ▸ Account'
3. Scroll naar beneden en activeer de optie 'Always use HTTPS'.
4. Klik op de 'Save' knop bevestig de wijziging met je wachtwoord
5. Klik op je naam rechtsboven op webpagina en 'Sign out'.

Wanneer je nu opnieuw gaat inloggen zul je merken dat je automatisch terecht komt op https://twitter.com. De 's' na http geeft aan dat je een beveiligde verbinding gebruikt.

Vanaf dat moment zal Twitter ook altijd proberen een veilige HTTPS verbinding op te zetten met je Twitter applicatie. Mocht je Twitter applicatie dit niet ondersteunen dan zal er gebruik worden gemaakt van een standaard niet beveiligde HTTP connectie. De meeste beschikbare Twitter applicaties ondersteunen tegenwoordig de HTTPS verbindingen. Controleer dit eventueel op de website van de ontwikkelaar.

Het activeren van de HTTPS is een simpele handeling en voorkomt misbruik van je Twitter account, pas daarom vandaag nog deze instelling aan!Reacties


 • Tina

  29 maart 2011 om 0:02

  Dankjewel voor de tip (en vele van de voorgaande tips! Geweldige site!). Ik heb het bij Facebook ingesteld, maar nu werkt mijn AdBlock 2.3.18 Extension niet meer in Safari en zijn alle hinderlijke reclames weer zichtbaar. Is daar wat aan te doen? Hartelijke groet, Tina

 • maddriver

  29 maart 2011 om 9:13

  Top, ik het meteen verandert, goeie tip, werkt volgens mij alleen met de Mac/PC en niet met de iPhone, jammer.

 • Sjoerd

  29 maart 2011 om 21:16

  “Wanneer je gebruik maakt van een onbeveiligde Wi-Fi verbinding is het redelijk eenvoudig voor hackers om je wachtwoord te achterhalen. […] Ook wanneer je geen gebruik maakt van een beveiligd netwerk is het verstandig om gebruik te maken van de HTTPS optie.”

  Waarschijnlijk bedoel je “geen gebruik van een onbeveiligd netwerk” of “ook als je gebruik maakt van een beveiligd netwerk” :-)

  Verder een handige tip, steeds meer services stappen over naar https. Een goede zaak.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!