28 maart 2011

OS X Mail: Een alias toevoegen aan je e-mail account

Wanneer je een e-mail account bezit waaraan meerdere aliassen zijn gekoppeld, dan is het in OS X Mail mogelijk om email met een alias adres als afzender te versturen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld berichten versturen van zowel stevejobs@apple.com als van de alias s.jobs@apple.com. Het grote voordeel hiervan is dat je geen afzonderlijk account voor elk adres hoeft toe te voegen aan OS X Mail.

Een alias binnen OS X Mail kun je als volgt instellen:

1. Start de Mail applicatie en ga naar Mail ▸ Voorkeuren en selecteer Accounts.

2. Selecteer het account waarin je de aliassen ontvangt.

3. Voer in het veld 'E-mailadres' in het paneel 'Accountinformatie' alle adressen in die aliassen vormen voor je account, gescheiden door komma's. Voorbeeld: stevejobs@apple.com, s.jobs@apple.com

Sluit het voorkeurenvenster en klik vervolgens op 'Bewaar'.

Bij het opstellen van nieuwe e-mail berichten worden alle e-mailadressen weergegeven in het venstermenu 'Van' in het koptekstgebied. Je kunt kiezen welk adres je wilt gebruiken als afzender.

• geupdate artikelReacties


 • Erwin

  28 maart 2011 om 9:23

  Gebruik veel aliassen. Gave tip. Dank je.

 • Hart

  28 maart 2011 om 9:38

  Zou dit ook werken bij Outlook 2011 voor de mac? Ik ga het uitproberen! Lijk me handig

 • Jordi

  28 maart 2011 om 10:19

  Top! Werkt als een trein! Bedankt

 • Lekkerkerk

  28 maart 2011 om 21:27

  Kun je ook met een alias werken met de mail-functie op de iPhone. ??

 • Reijn

  29 maart 2011 om 3:31

  Kun je ook de naam van een alias wijzigen? Dit zodat je hetzelfde effect krijgt als 2 losse accounts, maar dat die toch binnen 1 account te beheren zijn. Is handig als je een rol in bijv. een commissie vervult, maar er geen apart e-mailadres/account bestaat voor die functie.

 • McBart

  29 maart 2011 om 14:04

  Ik heb deze tip al een keer gezien en getest met een gmail account.

  Dit werkt toen niet met een gmail account. Gmail heeft als anti spam maatregel een beperking ingebouwd waardoor een e-mail de afzender krijgt van het hoofd e-mail adres van het account. Begrijpelijk, maar wel jammer.

  Mail.app is een gave en veelzijdige mail applicatie. Ik ben al jaren een heel tevreden gebruiker van Mail.app Ik heb laatst nog voor iemand accounts geïnstalleerd op thunderbird en outlook express, beide halen het niet bij mail.app

 • Louis vD

  30 maart 2011 om 21:55

  Dit is inderdaad handig en gebruik ik al jaren. Wat ook interessant is, is dat als je een e-mail beantwoord, Mail automatisch de alias kiest waarop de originele e-mail is binnengekomen (en dat werkt ook als je alleen maar in de Cc: stond), waardoor je niet per ongeluk vanaf een andere alias terugmailt. Zeer handig als je op een support@ lijst staat…

 • Carine

  2 mei 2011 om 14:52

  Werkt prima maar ik zie niet al mijn aliassen in iPhoto. Doe ik iets verkeerd?
  Wie weet wat te doen.

  Hoop dat iemand mij kan helpen.

  Carine

 • Hidde Boorsma

  1 juni 2011 om 13:03

  Ik heb dezelfde vraag als Reyn! Kun je voor die verschillende aliassen ook je volledige naam, (in uw voorbeeld Richard Ijzermans) per mail-adres aanpassen? Ik stap net over van windows;,outlook express en daar was dat geen probleem. Meerdere accounts toevoegen op hetzelfde ”basis adres” levert een foutmelding op. Alvast dank voor een oplossing! Hidde

 • Alexander

  16 juni 2011 om 15:53

  Is er ook een manier om dit op je iPhone werkend te krijgen???

 • Alexander

  30 oktober 2014 om 14:59

  Enig idee hoe ik dit bij Yosemite voor elkaar krijg?

 • Hannie Luijten

  10 februari 2017 om 21:15

  Bedankt voor deze tip. Had al enige tijd zitten zoeken zonder een bruikbaar antwoord op de vraag te vinden. Terwijl het dus heel simpel is! Het moest niet meer helemaal zoals hier uitgelegd maar in elk geval werd ik de goede richting opgestuurd. Bij accountinformatie e-mailadres wijzigen aanklikken, plusje aantikken en hopla, kon nieuwe naam en e-mail adres toevoegen en het staat er nu bij als ik iets wil verzenden.. Bedankt!

 • Wesley Fabry

  10 februari 2017 om 21:17

  @hannie leuk om te lezen! Bedankt voor je reactie

 • Rob Scholte

  12 april 2017 om 12:47

  Mijn toegevoegde alias blijft niet bewaard. Als ik op wijzig klik verschijnt “Gereed”, als ik dan terug ga naar account is mijn alias weg. Wie kan helpen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!