27 maart 2011

Dashboard: De status van je iPad 2 bestelling volgen

Mocht je de afgelopen dagen een iPad 2 hebben besteld in de online Apple store dan heb je waarschijnlijk dit weekend een e-mail van Apple ontvangen met een 'webbestelnummer'. Met behulp van dit nummer kun je online controleren wat de status is van je order. Het is niet erg handig om steeds op de online Apple store te moeten inloggen om de status van je order te kunnen bekijken. Als je dit dan ook nog eens 50 keer per dag wilt doen dan ben je een hoop tijd kwijt :)

Met behulp van de gratis Delivery Status widget van Junecloud kun je de status van orders die geplaatst zijn in de online Apple store snel en eenvoudig bekijken op het OS X Dashboard. Het enige wat je nodig hebt is het 'webbestelnummer' en het e-mail adres waarop je de bevestiging is ontvangen.

Mocht je iPad 2 dan eindelijk worden verstuurd vanuit de Foxcon fabriek in Shenzhen dan is het met de widget ook mogelijk om dit stap voor stap te volgen. De trackingnummers van bijna alle grote pakketdiensten zoals UPS, Fedex, GLS en ook onze eigen TNT post kunnen worden getraceerd met behulp van de widget.

Op dit moment geeft de widget in veel gevallen de status 'Leverdatum onbekend'. In de komende week zal deze status automatisch door Apple worden geupdate en kun je in de widget ook zien hoeveel dagen je nog moet nagelbijten.

De Delivery Status widget ververst de status automatisch en heeft ondersteuning voor Growl notificaties. De widget is simpel maar ontzettend handig om de status van je orders en verzendingen eenvoudig te bekijken zonder daarbij de webpagina van de betreffende pakketdienst of leverancier te moeten bezoeken.

Delivery Status voor Mac OS X is freeware en is ontwikkeld door Junecloud:

http://junecloud.com/software/mac/delivery-status.html

Mocht je de status van een verzending of bestelling op je iPhone of iPad willen volgen dan is dat ook mogelijk met de iOS versie van de Delivery Status widger. In de app store is de app te downloaden voor € 3,99.Reacties


 • Sander

  27 maart 2011 om 12:33

  Goeie Tip, scheelt veel inloggen en doorklikken elke keer op de website van Apple. Wat dan weer jammer is dat ze er 4 euro voor durven te vragen voor een iOS versie !

 • wibo53

  27 maart 2011 om 12:40

  Leuke tip. Gelijk maar geinstalleerd, zie ik mijn iPad2 aankomen :-)

 • Jasper

  27 maart 2011 om 12:40

  Gewoon bij bol.com bestellen is hij binnen 24 uur in huis

 • Robert

  27 maart 2011 om 20:53

  Gebruik Junecloud al sinds lange tijd.
  Je kan ook barcodes scannen, deze worden automatisch herkent.

  Maar ja, doe je dat van je iPad 2 dan weet je al dat hij binnen is. ;-)

 • Roland

  27 maart 2011 om 21:43

  @Jasper de iPad 1 ja

 • Marc

  30 maart 2011 om 22:38

  Geeft ie ook het jaartal aan? Schiet niet echt op daar bij Apple… 25-3 ’s nachts besteld en leverdatum pas eind april… :-(

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!