18 juli 2016

Twee-staps-verificatie activeren voor Twitter

Twitter logo icon

Net zoals iCloud, Google, Facebook en andere diensten is het mogelijk om twee-staps-verificatie te activeren voor je Twitter account.

Twee-staps-verificatie is aan te raden voor iedere Twitter gebruiker, onlangs waren er nog wachtwoorden uitgelekt van miljoenen twitter-accounts. Met behulp van deze verificatie wordt de inlog procedure uitgebreid met een unieke code die naar je telefoonnummer kan worden gestuurd.

Hoe werkt twee-staps-verificatie?

Op Twitter of een app voor de sociale dienst log je in met je gebruikersnaam of wachtwoord, daarna zal Twitter je een unieke code sturen naar je telefoonnummer. Deze code moet je invullen en pas daarna word je ingelogd. Op deze manier kunnen kwaadwillige niet zomaar inloggen op je account.

Twitter inlogverificatie activeren

• Open de Twitter website op een desktop
• Log eventueel in
• Klik in de knoppenbalk op je foto (naast 'Tweeten')
• Kies voor de optie 'Instellingen'
• Selecteer in de kolom 'Beveiliging en Privacy'

Twee-staps-verificatie activeren voor Twitter

Er wordt een lijst met opties geopend, vink de optie 'Inlogverificatieverzoeken' in. Klik op 'OK, stuur me een bericht' wanneer deze melding verschijnt. Als je het verificatiebericht hebt ontvangen, klik je op 'Ja' en volg de instructies op het scherm. Kies voor 'Code verzenden' om je telefoonnummer toe te voegen. Voer vervolgens de verificatiecode in die naar je apparaat is verzonden en klik vervolgens op 'Verzenden'. Klik op Back-upcode genereren om een code te genereren, bewaar deze code goed op een veilige plaats. Deze code heb je nodig wanneer je geen toegang meer hebt tot je telefoonnummer.

Twee-staps-verificatie Twitter gebruiken

Wanneer je nu in een browser of app inlogt met je Twitter account zal je dus je wachtwoord en de toegestuurde code moeten invoeren voor je de aanmelding kunt voltooien. Twitter zal hierna de app of browser vertrouwen zodat je niet iedere keer deze procedure moet doorlopen.

Voor sommige apps en websites zal je in plaats van je wachtwoord een toegestuurde code moeten invullen als wachtwoord, dit wordt duidelijk wanneer zulke situatie zich voordoet. Deze wachtwoorden kun je ook genereren via Twitter ▸ Instellingen ▸ Beveiliging en Privacy ▸ Inlogverificatie ▸ App-wachtwoorden genereren.

Twitter
TwitterApple Watch app
Categorie: News, Social Networking
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
TV, iPad & iPhone  17+  176 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Beveilig je Apple ID en activeer de extra verificatieReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!