7 oktober 2011

ScreencastVideo: Een Mighty Mouse schoonmaken

De Mighty Mouse is zeer zeker niet het beste product wat Apple ooit heeft gemaakt. Met name het scroll-wieltje bovenop de Mighty Mouse is zeer gevoelig voor vuil en geeft erg vaak problemen. Wanneer je een bezitter bent van deze muis zal dit probleem bekend in de oren klinken.

Vind je 70 euro net iets te veel voor een nieuwe Apple muis? Dan kun je de Mighty Mouse zelf helemaal schoonmaken. In de onderstaande Engelstalige video wordt uitgelegd hoe je de Mighty Mouse kunt openen en schoonmaken. Wees voorzichtig en doe het met beleid.

Rutger, bedankt voor de tip!Reacties


 • Mwil

  7 oktober 2011 om 9:24

  ok .. leuk filmpje, maar het is makkelijker om gewoon een vochtig doekje te pakken welke je dan op het balletje (beetje druk uitoefenen) alle kanten op beweegt. 1 minuut werk, geen beschadigingen en een schoon scroll-balletje.

 • leon

  7 oktober 2011 om 10:19

  Bij mij werkt de tip van Apple zelf meestal goed (gewoon ondersteboven op een vel papier heen en weer schuiven). Maar ik betrapt mezelf erop dat ik vaak de Wireless Trackpad gebruik ipv de muis, bij mijn iMac ;-)

 • Wim

  7 oktober 2011 om 17:28

  Gewoon een machtig waardeloos product. Het scrollen werkt niet ondanks papier of natte doekjes en de reparatie die te zien is ga liever direct een andere muis kopen. Ik werk alleen nog maar met de scrolbalk.

 • Niels

  7 oktober 2011 om 19:33

  Ik ben hier precies de enige tevreden consument. Na ongeveer 3 jaar heb ik eigenlijk nog nooit problemen gehad met de mighty mouse.

 • yogi

  7 oktober 2011 om 20:27

  Ik maakte vroeger mijn mighty mouse balletje ook zuiver met een blad papier. Nu heb ik een magic mouse en zeer tevreden.

 • MeneerDuck

  8 oktober 2011 om 19:02

  Nice filmpje, maar wel een beetje mosterd na de maaltijd gezien dat ding al jaren oud is :D. Ik vind het fijne van de nieuwe Magic Mouse dat je die niet meer echt schoon hoeft te maken doordat het Touch is.

 • daan

  9 oktober 2011 om 15:51

  ik heb het net ook geprobeerd maar trok de hele muis uit elkaar… nu heb ik geen muis alleen nog maar mijn rowmote pro

 • Hans

  23 mei 2012 om 17:34

  Heel duidelijke filmpje ! Ik heb hierdoor mijn muis kunnen reinigen en hij werkt weer prima. Bedankt voor de uitleg.
  De methode van Apple met het wrijven over een doekje werkte bij mij niet. Toen de muis open was, werd duidelijk waarom. Er was te veel vast vuil, dat krijg je met wrijven er echt niet meer uit.

 • Hans

  23 mei 2012 om 17:55

  Nog een aanvulling; ik heb een paar druppels siliconenkit gebruikt om de muis te sluiten. Dit hecht prima maar is minder sterk als lijm. Is bij een volgende muisbeurt goed te verwijderen.

 • Minnie

  26 oktober 2012 om 20:56

  Helemaal goed! Muis deed niet veel meer of af en toe een beetje. Filmpje goed bekeken en zelf gedaan. Hij doet het weer, top!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!