29 september 2009

10.6 Problemen met toewijzen muisknoppen

applemightymouse

Na de Snow Leopard upgrade zijn er een groot aantal gebruikers die problemen ondervinden met het toewijzen van functies aan de extra muis knoppen. Via  ▸ Systeemvoorkeuren... ▸ Muis is het wel mogelijk om functies toe te wijzen maar helaas worden de wijzigingen niet actief gemaakt.

Het probleem wordt veroorzaakt door de installer van Snow Leopard die een verkeerde entry wegschrijft in de property-list: symbolichotkeys. Door deze entry worden de instellingen corrupt en worden de wijzigingen die je maakt in het voorkeuren paneel van de muis niet meer actief gemaakt.

Je kunt het probleem oplossen door de plist te verwijderen en je Mac te herstarten. Hierna maakt Snow Leopard het bestand opnieuw aan en worden de aanpassingen die je daarna maakt in het muis voorkeuren paneel wel actief gemaakt.

De plist kan je verwijderen met het onderstaande Terminal commando:

rm ~/Bibliotheek/Preferences/com.apple.symbolichotkeys.plist

Engelse versie OS X:
rm ~/Library/Preferences/com.apple.symbolichotkeys.plist

Bron: Apple Discussions
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2131775Reacties


 • Gigs

  29 september 2009 om 10:11

  Stuitte van de week nog op een leuk programmaatje waarmee je door specifieke bewegingen te maken met je muis allerlei acties kunt laten uitvoeren: programma’s openen, bestanden ophalen, automator acties uitvoeren, etc.

  Zie FlyGesture.

 • Paco

  29 september 2009 om 17:08

  Ben nu een jaar in het bezit van een iMac en ik moet zeggen alles is perfect behalve de muis. Apple kan geen muizen maken. Ik bedien mijn iMac met twee muizen van Logitech, een linker zowel als een rechter.
  De software die ik gebruik is steermouse. Dit werkt perfekt voor zowel linkse als rechtse sturing.

 • Stein

  30 september 2009 om 0:01

  Kijk eens aan, de tips van jullie stel ik echt altijd zeer op prijs. Na installatie van Snow Leopard had ik ook deze eigenaardige verschijningen.

  1000 maal dank voor deze tip!

 • Guus

  3 oktober 2009 om 16:45

  Heb hier een Wacom tablet Intuos3, maar de genoemde plist weggooien werkt hier toch niet. ook als ik programma’s toevoeg voor bepaalde voorkeurstoetsen, dan zijn die na een tijdje weer verdwenen uit het menu van de Wacom.
  nog niet foutloos, dat Snow.

 • dyn

  5 oktober 2009 om 11:39

  @ Guus: dat komt omdat er waarschijnlijk een probleem zit in de Wacom driver. Wacom zelf is hier al druk naar aan het kijken. Wellicht dat Apple ook nog e.e.a. moet oplossen zodat er een echte complete fix is. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste drivers van wacom.eu te pakken hebt.

 • frits

  9 december 2009 om 10:56

  sinds 10.6 werkt mijn muis wel goed, alleen kan ik met het scrolknopje alleen naar bovenscrollen en de andere scrolbewegingen doen het niet,
  iemand enig idee ?

  ben al maccer sinds 1984, maar op deze site nooit geweest, mooi en effectief

Een reactie toevoegen: