28 september 2009

OS X: Meerdere e-mails doorsturen als één e-mail

mail-icon-png

Bijna iedere dag komen er in onze e-mail nog steeds nieuwe OS X tips binnen. Het is verbazingwekkend hoeveel verborgen/onbekende functies zich in Mac OS X bevinden.

Een handige feature in OS X mail die veel gebruikers niet kennen is het doorsturen van meerdere e-mails als één e-mail. Wanneer je meerdere e-mail berichten selecteert met de Command-⌘ toets in gedrukt en op de knop 'Doorsturen' klikt worden de geselecteerde email berichten samengevoegd in één nieuwe e-mail.

Er zit één klein nadeel aan deze functie. Hij werkt niet als je ervoor heb gekozen om e-mail in platte tekst te verzenden en te ontvangen (zie het artikel: Email forceren in platte tekst. OS X Mail moet dus ingesteld staan op RTF (Rich Text Format), normaal gesproken is dit ook de standaard instelling van OS X Mail.

Je kan in een nieuwe e-mail doormiddel van Command ⌘ + Shift ⇧ + T switchen tussen platte tekst en RTF opmaak.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Frederik

  28 september 2009 om 8:31

  Wanneer zal ik OOIT meerdere ontvangen emails naar 1persoon willen sturen ????
  Handige tip hoor, maar niet voor mij.

 • Frederik

  28 september 2009 om 8:34

  en deze feature is niet mail-eigen, dus al met al een vaag berichtje

 • TUGSPOTTERS | Alain Dooms

  28 september 2009 om 21:58

  Zo zou ik wel eens willen weten hoe ik meerdere afbeeldingen tegelijk kan selecteren om daarna te kunnen hernoemen. Gaat bij windows heel eenvoudig door ctrl + shift toets in te drukken en dan de eerste en laatste afbeelding uit de serie te selecteren gevolgd door rechts klikken en op ” naam wijzigen” drukken.

  Wie heeft de oplossing ?

  Ook zit er in windows een handige tool om meerdere afbeeldingen te verkleinen voordat ze kunnen worden verzonden, ook dit kan ik nergens terugvinden.

  Bijvoorbaat dank !

 • Carl

  29 september 2009 om 0:07

  Verkleinen van foto’s kan met de automator-actie vergroten/verkleinen van afbeeldingen. Werkwijze :
  1. Je sleept de actie naar het gebied om je work-flow samen te stellen
  2. Bewaren als een map actie
  3. Je heb een map, bvb verkleinen voor mail
  4. Je kiest in het automatormenu van deze map de gewenste actie

  ps. eventueel kan je na het verkleinen eveneens een mail laten opstellen en de foto’s aan deze mail laten toevoegen.

  Voor het hernoemen van foto’s heb ik twee mappen. Eén noemt Hernoemingen en een ander Hernoemde bestanden. Al de bestanden die ik wil hernoemen plaats ik in Hernoemingen, nadien selecteer ik de actie Hernoemen (aangemaakt via automator) dewelke een venster toont waar ik de naam van de file mag ingeven. De automatische ophoging heeft steeds drie getallen voorafgegaan door de naam en een streepje. Als laatste stap worden alle hernoemde bestanden naar de map Hernoemde bestanden verplaatst.

  Maw, kijk ééns naar het automator programma dat al in het OS zit. Kan meer dan je denkt (heeft me wel enige tijd gekost om het één en ander uit te zoeken).

 • zwiep

  30 september 2009 om 20:40

  Wanneer je foto’s verstuurd, heb je onder in het window de keus ze klein, gemiddeld, groot of originele grootte te versturen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!