25 december 2012

Vier handige iTunes Match tips

Verberg muziek die niet op je Mac staat

Dankzij iTunes Match word je muziek bewaard "in the cloud", maar natuurlijk kan je ook gewoon je muziek of een gedeelte van je muziekcollectie bewaren op je Mac. Je kan ervoor kiezen om in de bibliotheek de muziek te tonen die zowel in de iCloud staat als op je Mac of enkel de muziek die lokaal op je Mac aanwezig is.

Dit kan via menu-optie iTunes ▸ Weergave ▸ 'Toon muziek die niet op deze computer staat', met deze keuze krijg zowel de iCloud als lokaal bewaarde muziek te zien. Met iTunes ▸ Weergave ▸ 'Verberg muziek die niet op deze computer staat', wordt alleen muziek getoond die lokaal aanwezig is op je Mac.

Muziek downloaden uit je iCloud

Muziek die niet op je Mac staat kan je eenvoudig downloaden vanuit iCloud. Activeer eerst alle muziek via iTunes ▸ Weergave ▸ Toon muziek die niet op deze computer staat. Muziek die alleen in iCloud beschikbaar is word voorzien van een iCloud download symbool (een wolkje met een pijl omlaag) als je hierop klikt word het nummer uit de iCloud gedownload naar je Mac.

Het kan echter veel sneller als je de gewenste muziek selecteert en hierop met de rechtermuisknop klikt en dan vervolgens de optie "Download" selecteert. Alle geselecteerde nummers worden gedownload, op deze manier kun je ook hele albums of artiesten downloaden.

Muziek verwijderen in iTunes

Als je muziek verwijderd uit iTunes blijft deze wel bewaard in iCloud, in sommige gevallen wil je ook de muziek verwijderen van zowel je Mac als iCloud. Selecteer de muziek die je wilt verwijderen en gebruik de toetscombinatie: cmd⌘ + delete. Er verschijnt een pop-up met de vraag of je de muziek wilt verwijderen. Activeer de optie "verwijder deze onderdelen ook uit iCloud" als je de muziek ook in iCloud wilt verwijderen. Let op: De muzieknummers zullen hierna niet meer beschikbaar zijn!

iTunes Match activeren na stand-by

Zodra je Mac in slaapmodus gaat zal iTunes Match ook offline gaan, als je weer iTunes gaat gebruiken maakt hij automatisch opnieuw verbinding, in sommige gevallen dien je dit handmatig te doen. Dit kan op twee manieren. Via iTunes ▸ Store ▸ Werk iTunes Match bij of in de muziekbibliotheek te klikken op het wolkje naast muziek.

Meer tips over iTunes Match kun je hier terugvinden.Reacties


 • Aster

  25 december 2012 om 9:55

  Vandaag iMatch verlopen, gisteren nog 256kbs gedownload :

 • JPosthuma

  25 december 2012 om 9:58

  iTunes match werkt heel goed, alleen jammer dat je sinds iOS 6 geen nummers meer individueel kunt downloaden. Alleen complete playlists.

 • mtb

  25 december 2012 om 11:04

  Jammer van Itunes match is dat met bijvoorbeeld de afspeellijst minst recent met 25 nummers niet automatisch ververst wordt en dat dan alleen die 25 nummers wordt afgespeeld.

 • Laurens

  25 december 2012 om 11:08

  Heel jammer dat je niet muziek uit iCloud kan verwijderen ZONDER deze van je mac te verwijderen…

 • Ron

  25 december 2012 om 14:27

  Wie heeft een oplossing voor het navolgende. Mijn muziek (ca. 16.000 nummers) staat in de cloud en stond op mijn oude HD. Na de HD terugroepactie kan ik mijn muziek afspelen via de cloud. Nu wil ik ik mijn ipod classic synchroniseren na het toevoegen van nummers maar wordt aangegeven dat mijn bibliotheek enkel de laatst toegevoegde nummers bevat. Hoe krijg ik mij ipod weer gevuld met mijn oude bibliotheek en de nieuw toegevoegde nummers?

 • Daniël

  21 januari 2013 om 0:06

  Is het ook mogelijk om de “match” even de in pauze stand te zetten? Ik heb al een paar keer muziek toegevoegd en wil dan dan nog in iTunes de tag bewerken. Vaak is de match al bezig en kan ik niet bewerken, of ik kan bewerken, maar de wijziging wordt niet goed opgeslagen. Ik kan wel iTunes uitschakelen, maar dat is niet wat ik bedoel… Of toch het wolkje gebruiken?

 • Joey Kugelmann

  13 augustus 2013 om 12:22

  Kunnen jullie me alsjeblieft helpen met het volgende?
  Wat ik wil weten is, als ik een nieuwe computer aanschaf, alles installeer dus ook Itunes, staat er natuurlijk geen muziek meer op… Kan ik mijn complete bibliotheek dan weer benaderen in Match? Zodat mijn complete bibliotheek gewoon weer op Itunes staat alsof er niets gebeurd is?
  Ik hoop iets te horen! :-)

 • Spotifyliefhebber

  21 september 2013 om 16:49

  Gewoon Spotify / Netflix gebruiken :) wat is het leven toch mooi als je niet voor alles hoeft te betalen

 • Loran

  9 november 2013 om 14:18

  Ik wil al mijn muziek van mij iPhone afhalen. Nu is dat bijna gelukt. Alleen een aantal nummers blijven er opstaan omdat ze in de Cloud staan. Ook deze wil ik er af hebben zodat er geen muziek meer op mijn iPhone staat. Hoe doe ik dat?

  Loran

 • kim

  10 november 2013 om 20:11

  ik heb een app gedownload op mijn ipad en die staat als geïnstalleerd maar ik zie hem niet staan op mijn home scherm en kan hem ook niet openen of verwijderen. wat moet ik doen????

 • Kloes

  18 december 2013 om 20:09

  Ik heb pas per ongeluk iTunes-match uitgezet in iTunes op mijn Macbook, maar nu ik hem weer aangezet heb, zie ik mijn muziek in de cloud niet meer (wolkje staat wel naast het muziek-icoontje).

  Heb al aardig lopen kloten met machtigingen en weergave-opties, maar krijg ze niet meer in beeld… weet iemand misschien hoe ik dit weer in beeld kan krijgen? Op mijn iPhone en iPad krijg ik alle muziek die in de cloud staat wel in beeld!

 • Walter

  13 juli 2014 om 22:35

  Heb net Itunes Match geinstalleerd. Ben door stap 1 en 2 uiteindelijk heen gelopen maar nu als ik dit zo online lees begint de los pas. Kan ik sneller naar stap 3 toe als deze vast gelopen is of lijkt. Zonder door de Itunes match van stap 2 te moeten lopen.

 • lisette

  11 november 2014 om 20:17

  Ik wil al mijn muziek van mij iPad afhalen. Nu is dat bijna gelukt. Alleen een aantal nummers blijven er opstaan omdat ze in de Cloud staan. Ook deze wil ik er af hebben zodat er geen muziek meer op mijn iPad staat. Hoe doe ik dat?

 • Ton

  23 november 2014 om 15:13

  Let op als je meerdere Apple ID’s hebt. Ik kreeg die U2 crap maar niet van mijn iPhone af totdat ik met het andere Apple ID inlogte… (settings–>iTunes & app store–>tik op Apple ID–>log out–>log in met het andere Apple ID

 • dirk

  8 augustus 2015 om 22:49

  Pfff ik ben Itunes gebruiker van eerste uur. Maar sinds deze laatste update is het gewoon een puinhoop. Ik wil gewoon mijn muziek op een plek hebben! Zonder dat geouwehoer van dat je muziek overal en nergens hebt staan… …het synchroniseren was eerst appeltje eitje, maar nu met dat stomme nieuwe streamen ..heb ik overal en nergens nummers staan die ik weer niet kan deleten…wordt er gek van!

 • joyce

  5 november 2015 om 13:48

  Na het synchroniseren van mijn iPod classic 160gb, kan ik mijn 1 nummer afspelen. Na het nummer stopt de muziek.
  Wie kan mij helpen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!