20 mei 2013

Vijf handige tips voor OS X (Deel 9)

Apple_Logo1. Spotlight
Wanneer je een zoekopdracht uitvoert dan krijg je de zoekresultaten per categorie te zien. Je kunt snel tussen de verschillende categorieën switchen door de cmd⌘-toets in combinatie met de pijltoets omhoog en omlaag te gebruiken.

2. Airdrop
Wanneer je een bestand via Airdrop verzend naar een andere Mac wordt met behulp van een lopende cirkel rondom de user het overdrachtsproces weergegeven. Dit geeft echter geen juiste indicatie weer van de duur van de overdacht. Als je op de user klikt is het mogelijk om de resterende tijd van de bestandsoverdracht zien.

airdrop

3. Finder
Om te veranderen van weergave in de Finder applicatie van de Mac kun je gebruik maken van de knoppen in de knoppenbalk of via het weergavemenu in Finder. Echter kun je met behulp van de volgende toetscombinaties sneller switchen tussen de verschillende weergaves: gebruik cmd⌘ + 1 voor de symboolweergave, cmd⌘ + 2 voor de lijstweergave, cmd⌘ + 3 voor de kolomweergave en cmd⌘ + 4 voor de Cover Flow weergave.

4. Dialoogvenster
In het dialoogvenster openen en bewaren kun je met behulp van de spatiebalk een voortoning van de overige bestanden in de huidige map bekijken. Erg handig als je niet exact weet welk bestand je moet openen.

quicklookopen

5. Stacks
Wanneer je een Stack opent in waaier- of rasterweergave dan is het mogelijk om meerdere bestanden te openen zonder dat daarbij de stack gesloten wordt. Houd de option⌥ toets ingedrukt tijdens het openen van de bestanden

Meer tips over OS X kun je hier terugvinden.







Reacties


  • Herman

    30 augustus 2013 om 12:53

    Mijn spotlight werkt niet meer. Ook in finder en mail werk de zoekfunctie niet meer. Wie kan mij helpen?

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!